bezár
 

zene

2012. 03. 06.
Karel Gottnak önálló tévéműsora lesz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyórás önálló magazinműsora lesz Karel Gottnak, a cseh könnyűzenei legendának júniustól a közszolgálati Cseh Televízióban.

prae.hu

A keddi prágai sajtó közlése szerint Karel Gott beszélgetős, zenei műsorát, amely egyik legnépszerűbb slágeréről a Megédesítem a kávém (Kávu si osladím) címet kapta június 24-étől kezdve háromhavonta szombaton este 20 órától tűzik műsorra.

Megfelelő érdeklődés esetén a tervek szerint később havi magazinná változtatnák.
Bár a 72 éves énekes már eddig is számtalan ajánlatot kapott saját televíziós műsorokra, ez az első eset, hogy igent mondott, és elvállalta a műsorvezető házigazda szerepét.

Az egyórás magazinba Gott vendégeket - elsősorban fiatal énekeseket - fog meghívni, akikkel elbeszélget lehetséges karrierjükről, tanácsokat ad nekik, milyen úton haladjanak tovább.

"A forgatást májusban kezdjük" - mondta újságíróknak Radan Dolejs, akik Karel Síp vezető cseh humoristával és televíziós műsorvezetővel együtt fogják írni Gott magazinjának forgatókönyveit.

Egy-egy magazinért a cseh köztelevízió 70 ezer koronát fizet ki Karel Gottnak, ami mintegy 800 ezer forintnak megfelelő összeg.
Karel Gott ezzel a műsorával felesége Ivana Gottová "vetélytársává" válik. Ivana Gottová a Prima kereskedelmi televízió rendkívül népszerű VIP hírek című heti magazinját vezeti, amely elsősorban a művészvilág bulvárhíreit dolgozza fel.

A "prágai csalogány" továbbra is Csehország legnépszerűbb énekese. Pályafutása során szinte mindent énekelt: népdalt, operettet, balladákat, country dalokat, sanzont és természetesen lírai tánczenét, és mindig nagy sikerrel.

Eddig mintegy 40 millió lemezt, kazettát, illetve más hanghordozót adott el. A statisztikák szerint mintegy 1600 dalát rögzítették, és külföldön is a keresett énekesek közé tartozik. Több filmben is szerepelt, sok filmzenében hallható a hangja, így például a Maja, a méhecske című világhírű rajzfilm dalát is ő énekelte.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés