bezár
 

irodalom

2012. 03. 05.
Családunk titkai: pszichológiai konferencia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Családunk titkai címmel szervezi meg idei szakmai napját a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológiaszakos hallgatóinak önképzőköre (KAPSZLI) és a L'élek Egyesület; az ingyenes pszichológiai konferenciát március 16-18. között tartják az egyetem pszichológiai intézetében.

prae.hu

A szakmai nap előadásai és a workshopok a család különböző funkcióit és szerepeit veszik górcső alá - olvasható a programban.
Az előadásokon szó lesz többek között a szülés különböző kultúrákban való mechanizmusairól, a hagyományos és alternatív szülési technikákról, a császármetszésről, a szülés utáni depresszióról és az apák szerepéről a terhesség és a szülés kapcsán.

A szakemberek elemzik a gyermekvállalás meghatározó tényezőit, a válást, az örökbefogadást, a transzgenerációs traumákat, betegségeket és patológiákat a családban. A nevelés kapcsán szó lesz az alternatív oktatásról, a gyermekvédelemről, illetve a kapcsolatok tekintetében az anya-gyerek, apa-gyerek kapcsolatról és a párkapcsolatról.

A meghívott előadók között szerepel többek között Zacher Gábor, Singer Magdolna, Pál Ferenc, Hajduska Marianna, a műhelyeket pedig Nyitrai Erika, Császár Noémi, Vas József Pál, Dúll Andrea, Angster Mária és Buda László vezeti.

A konferencia az előző évekhez hasonlóan idén is ingyenes, helyszíne a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézete (Budapest, III. Bécsi út 324.).

Az eseményt szervező KAPSZLI a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia szakos hallgatóiból alakult 2004-ben. Az önképzőkörként szerveződött csoport programjaival elsősorban a hallgatókat célozza meg, de rendezvényeik az élet aktuális kérdéseit feszegető témák miatt érdekesek lehetnek gyakorló pszichológusok, pszichiáterek vagy az érdeklődő laikusok számára is.

Főbb rendezvényeik a szakmai napok és a Lélekképző, amelyek mellett időről időre más szakmai előadásokat is szerveznek.

A L’élek Egyesület 2010-ben alakult, tagjai között - a hallgatói csoportok mellett - pszichológusok és más, a pszichológia határterületeiről érkező szakemberek is megtalálhatók. Az egyesület alakulása óta segíti a KAPSZLI munkáját.

A családunk titkai rendezvény részletes programja az esemény Facebook-oldalán vagy a www.lelekegyesulet.hu oldalon érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés