bezár
 

színház

2012. 03. 04.
Black Comedy - Bemutató a Centrál Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Black Comedy című darabot mutatja be a Centrál Színház március 8-án. Peter Shaffer bohózata egy váratlan áramszünet idején játszódik, de amíg a szereplők a sötétben tapogatóznak, addig a közönség szemtanúja lehet az eseményeknek, ugyanis a színpadon akkor van világos, amikor a történet szerint a helyiségben nincs fény.

Szkéné színház

Az Amadeus és az Equus szerzőjének darabja az első néhány perctől eltekintve egy vaksötét szobában játszódik, a történet egy fiatal pár körül bonyolódik - olvasható a Centrál Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a történet főhőse Brindsley Miller szobrászművész, akinek szerény lakásába egyazon este érkezik menyasszonyának rigorózus édesapja, a szomszédja, akitől annak tudta nélkül kölcsönvette bútorait, valamint volt szeretője, illetve egy megrögzötten antialkoholista asszony. Bonyolítja a helyzetet, hogy egy váratlan áramszünet következtében ebből a szereplők mit sem látnak, a közönség azonban szemtanúja lehet mindannak, ami a sötétben történik.

A Black Comedy ősbemutatóját 1965-ben tartották a londoni National Theatre-ben. A bohózatot öt kategóriában is jelölték a legrangosabb színházi kitüntetésnek számító Tony-díjra, köztük a legjobb darabra is. A Centrál Színház előadása az eredeti helyszínen és időben játszódik, megidézve a hatvanas évek Angliáját. Az időszak elmaradhatatlan jellemzője a Beatles, így a zenekar számos dala elhangzik az előadás előtti mini-koncerten.

A megalkuvás bizonyos körülmények között magyarázható, ám önfeladással és önbecsapással jár - idézik a közleményben Puskás Tamás rendező szavait. "Nem szeretném túlságosan aktualizálni, de úgy érzem, hogy áthallásos a történet. Ha sikerül ennek minden komikus és tragikus ízét megmutatni, akkor a nézőket elbűvöli majd az előadás".

A Centrál Színház Black Comedy előadásában Schmied Zoltán, Kovács Patrícia, Blaskó Péter, Liptai Claudia, Pokorny Lia/Borbás Gabi, Papp János, valamint Simon Kornél és Vári-Kovács Péter szerepel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés