bezár
 

film

2012. 03. 01.
Visegrad Shorts on Tour - visegrádi kisfilmeket keres a Daazo
Sajtóközlemény - 2012. március 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A négy visegrádi ország legjobb rövidfilmjeit keresi a Daazo.com rövidfilmes videómegosztó: a Visegrádi Alap támogatásával megvalósuló áprilisi turnén pályakezdő fiatal filmesek munkáit mutatják be. Krakkó, Prága, Pozsony és Budapest egy-egy estére vendégül látja a rövidfilmeket alkotóikkal együtt, a programot egy workshop is kiegészíti, és a végén az 1000 eurós fődíj is gazdára talál.

prae.hu

Az Európai Unió MEDIA programja által támogatott Daazo.com videómegosztó a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával pályázatot hirdet a cseh Kino Praha, a szlovák OZ Publikum és a Krakkói Filmalap együttműködésével. A “Visegrad Shorts on Tour” utazó kisfilmfesztivál a visegrádi régió legjobb kisfilmjeit és alkotóit mutatja be - a rendezvény célja, hogy a négy ország fiatal filmesei kapcsolatba kerüljenek, megismerjék és segítsék egymás munkáját, és a filmjeik a közönséghez is eljussanak- offline és online formában egyaránt.

A “Visegrad Shorts on Tour” 2012. április 12-én indul Krakkóban, Prágában április 14-én vetítenek majd, Pozsonyba április 15-én érnek a kisfilmek, végül az esemény április 17-én Budapesten fejeződik be. Hat kiválasztott rendező utazik majd a filmekkel együtt, hogy bemutassa alkotását az egyes országokban: a budapesti zárórendezvényen a közönségdíj mellett az 1000 eurós Visegrad Shortfilm Award fődíj is gazdára talál. A kisfilmek a vetítéssorozat után felkerülnek a Daazo.com oldalára is, ahol az online közösség is kiválaszhatja a kedvencét.

A pályázat jelentkezési határideje: 2012. március 23.

A pályázati kiírás itt:
http://daazo.com/v4shorts2012

A jelentkezési lap itt:
http://daazo.com/static/v4shorts_entryform

A nevezési feltételek itt olvashatók:
http://daazo.com/static/v4shorts_regulations

A Visegrad Shorts on Tour rendezvény a Visegrad Fund és az Európai Unió MEDIA Programjának támogatásával jött létre a cseh Kino Praha, a szlovák OZ Publikum és a lengyel Polishorts együttműködésével.


A Daazo.com-ról

A Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat. A Daazo.com egy nyitott felület, amelyhez immár okostelefon és okostévé alkalmazás is társul: az oldalra bárki feltöltheti rövidfilmjét. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget. A Daazo.com kiadásában megjelenő World of Shorts magazin évi négy alkalommal jelenik meg nyomtatásban a Berlini Filmfesztivál, a Cannes-i Filmfesztivál, a Szarajevói Filmfesztivál, valamint a Visegrad Shorts tiszteletére. A magazin online kiadásait itt lehet elolvasni: http://issuu.com/daazo

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés