bezár
 

irodalom

2012. 03. 01.
Személycserék a vajdasági magyar médiumokban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A vajdasági magyar médiumokat érintő személycserékről döntött a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT), s az intézkedések érintik az újvidéki Magyar Szó napilapot, a szabadkai Hét Nap hetilapot, az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézetet és a zentai székhelyű Vajdasági Magyar Művelődési Intézetet (VMMI) - olvasható a Magyar Szó csütörtöki számában.

prae.hu

Az MNT jóváhagyta a Magyar Szó 2011. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját és az idei évi munkatervét, valamint a Magyar Szó Lapkiadó Kft. Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testülete (TJGYT) új elnökének és tagjainak megválasztását. A testület új elnöke Újhelyi Lukács lett. Varjú Márta főszerkesztő hozzászólásában vázolta azokat az erőfeszítéseket, amelyeknek célja 20 százalékkal növelni az újság eladott példányszámát.

A szabadkai Hét Nap című hetilapnál az anyaországi támogatásnak köszönhetően valamelyest javultak a munkakörülmények: a szerkesztőség új számítógépeket, fényképezőgépeket vásárolhatott, jobb lett az informatikai háttér - hangzott el az MNT szerdai ülésén.

A Hét Napnál is kicserélődtek a TJGYT tagjai, a testület új elnöke Buckó György lett. A lap igazgatói posztján Kókai Szilvesztert, megbízott igazgatóként László Edit váltja fel. A hetilap új főszerkesztőt kapott: Dudás Károlynak, aki 20 évig állt a szerkesztőség élén, lejárt a megbízatása és mostantól megbízott főszerkesztőként Tomek Viktor, a lap újságírója viszi tovább a magazin irányítását.

Az MNT elfogadta a Pannónia Alapítvány 2012. évi pénzügyi tervét és az alapítvány 2011. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját. Bodzsoni István, a Pannon RTV megbízott igazgatója elmondta, hogy március 10-én fejezik be a műsorok átalakítását és fontos feladatnak tekintik a sugárzási felület bővítését, a nézettségi mutatók jelentős javítását.

A Forum Könyvkiadó Intézet 2011-ben 29 címszót jelentetett meg, összesen 18 ezer példányban. Körülbelül 10 százalékkal növekedett az eladott kiadványok száma. Az MNT felmentette a Forum igazgatói és felügyelő bizottságának két elnökét és a bizottság tagjait. Az új elnökökre és a tagokra vonatkozóan az MNT javaslatot terjesztett a tartományi kormány elé.

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (VMMI) az anyagi és az erőforrások maximális kihasználásával termékeny munkát végzett az elmúlt évben - állapították meg az MNT ülésén, amelyen a tartományi kormány felé ugyancsak javaslatokat fogalmaztak meg az intézet igazgatói és felügyelő bizottságai új elnökeire és tagjaira vonatkozóan.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Horváth Iván (1948-2024)
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés