bezár
 

irodalom

2012. 03. 01.
Sziveri János költőre emlékeznek Szabadkán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ötven éves délvidéki Új Symposion folyóirat egykori főszerkesztőjének, Sziveri János költőnek az életművét méltatja az a két könyv, amelyet ma mutatnak be a Szabadkai Városi Könyvtárban – írja a Vajdaság Ma hírportál.

prae.hu

Az ötvennyolc éve született Sziveri János összegyűjtött versei tizenhét évvel ezelőtt már megjelentek egy kiadványban. A Sziveri János művei címet viselő mostani kötet a szerző teljes munkásságát felöleli.

Versei mellett drámái, képzőművészeti írásai is olvashatóak, illetve rajzai is szerepelnek a kötetben, valamint két életút-interjú is helyet kapott benne. Ahogyan a köteteket gondozó Gondolat Kiadó ajánlásában olvasható: "Sziveri János szellemi hagyatéka a kimagasló irodalmi teljesítmény, a kisebbségi sors és a diktatúrával szemben radikálisan vállalt politikai szerep hármas ötvözete."

Hasonló törekvések érzékelhetőek azoknál is, akik a Sziveri-díj kitüntetettjeinek vallhatják magukat. Az elismerést a valamikori Új Symposion főszerkesztőjének barátai, pályatársai alapították 1992-ben azok számára, akiknek már jelent meg kötetük, a szélesebb közönség azonban még nem ismer őket. Az ő műveikből készült el a Partitúra ne légy soha! című antológia, mely a fiatal szerzők legfrissebb írásaiból válogat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés