bezár
 

színház

2012. 02. 27.
POSZT: megváltozott tulajdonosi szerkezet és irányítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) tulajdonosi szerkezete 2012-től megváltozott: a Magyar Teátrumi Társaság a Magyar Színházi Társaságéval megegyező tulajdonrészt szerzett a fesztivált működtető kft-ben, amelynek irányításába ezzel új ügyvezető is belép, és a szakmai döntéseket is közösen hozzák meg ezentúl.

Szkéné színház

A POSZT Kft.-ben a Magyar Színházi Társaságéval megegyező tulajdonrészt szerzett a korábbi tulajdonosok egyetértésével a Magyar Teátrumi Társaság, így Pécs városának 66,8 százaléka mellett az idei évtől a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság is 16,6 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik - közölte az MTI-vel hétfőn a két színházi szervezet közös közleményben.

Mint írják, a felügyelő bizottság összetétele nem változott, a kft. irányításába azonban július 1-től Stenczer Béla mellett egy új ügyvezető is belép: Révész Mária személyében pécsi, a várost és a magyarországi viszonyokat is jól ismerő szakember jelenik meg a menedzsmentben. Az új ügyvezető belépése nem érinti Márta István művészeti vezető munkáját.

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság megegyezett, hogy a jövőben közösen hozzák meg a szükséges szakmai döntéseket. Megállapodás született a 2013. évi POSZT válogatóinak személyéről is.

A Magyar Színházi Társaság részéről Solténszky Tibor dramaturg, a Magyar Teátrumi Társaság részéről pedig Szigethy Gábor író, rendező, színháztörténész lesz a 2013-as versenyprogram válogatója.

A két társaság megállapodott abban is, hogy közösen jelöli ki az idei versenyprogram zsűrijét, tesz javaslatokat az OFF programra, illetve a szakmai programokra, a hazai és külföldi meghívottakra.

Pécs közgyűlése 75 millió forintot szavazott meg az idei fesztiválra, és a minisztérium is ugyanekkora összegű támogatásra tett ígéretet - áll a közleményben.

Mint írják, az idei fesztivál versenyprogramját - amelyet Lőrinc Katalin táncművész, Rockenbauer Zoltán művészettörténész, Zappe László kritikus, valamint Bicskey István színész, rendező, koreográfus válogatott - március 5-én teszik közzé.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés