bezár
 

zene

2012. 02. 27.
Folkbeats sorozat indul Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kedden a Ba-Ra-Ka és a Hypernomad fellépése indítja el azt a sorozatot, amelyet a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben rendeznek februártól májusig.

prae.hu

A Folkbeats tehetségkutató Magyarország eddig rejtőzködő nép- és világzenét játszó zenekarait bemutató sorozata első ízben kedden érkezik Pécsre. Az amerikai turnét jelentő fődíjért zajló tavalyi versenyben feltűnt, megannyi kiváló és érdekes előadót bemutató rendezvényeknek a most megnyílt É78 ad otthont február és május között a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Az érdeklődők minden alkalommal más és más arcát ismerhetik meg a magyar népzenének és a Kárpát-medence világzenéjének. Kedden este hét órától a közönség a táltosokat, harcosokat megidéző BaRaKa zenéjéjét hallhatja. A muzsika erős dobos alapokra épül, a fő motívumokat a népi furulyák, kavalok énekhangja adja. Dobjaik nagy része saját készítésű.

A zenekar második lemeze 2011 decemberében jelent meg. A Ba-Ra-Ka után a Hypernomad lép fel kedden. Ez utóbbi zenéje egyéni hangzású, a világ összes népzenéjéből merítő muzsika. A Hypernomad a Folkbeats világzenei különdíját kapta. Legközelebb március 13-án ugyanebben az időpontban lesz Folkbeats-fellépés a Zsolnay Kulturális Negyedben. Akkor az autentikus magyar dallamokat modern világzenei köntösbe öltöztető Drum and Folk lép színpadra.

A sorozaton fellépnek még a Folkbeats amerikai turnéjának győztesei: a Meszecsinka és a Junior Prima díjas Guessous Majda Mária, a Dj. Second Face, aki az idei WOMEX nyitó magyar dj-je volt, a moldvai zenét játszó Juhos Együttes. A fellépésekre február 28-a után, március 13-án, április 10-én, és május 15-én kerül sor a Zsolnay Kulturális Negyed É78-as épületében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés