bezár
 

zene

2008. 08. 17.
Sziget - Külföldi hírügynökségek a Sziget fesztiválról
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei Sziget fesztivál magas színvonalú szórakozást nyújtott, tekintélyes nemzetközi előadókkal, és a széles skálájú kísérőprogram is elismerést érdemelt. A rendezők azonban elmulasztották javítani a kiszolgáló személyzet - már tavaly is bírált - angolnyelv-tudását, miáltal vendégek és zenészek gyakran testbeszéddel voltak kénytelenek megértetni magukat. Ez bosszantó volt, és egyben méltatlan a Sziget nemzetközi hírnevéhez - írta vasárnap az APA osztrák hírügynökség.

prae.hu

A szervezési problémák nem korlátozódtak a rendezvény munkatársainak hiányos nyelvtudására. Így például nem lehetett egyetlen sima sebtapaszt kapni gyors ellátás céljára: az embernek mindjárt egy teljes csomagot kellett vásárolnia a gyógyszertárban. A mosdókban a csapvíz az erőteljes klórszag miatt ihatatlan volt, a helyszínen nem voltak szabadon hozzáférhető ivókutak. A nyári forróság miatt ez gondatlansággal ér fel, a Szigethez hasonló rendezvényeken nagyobb előrelátás tapasztalható.

Nem kevés részlet akad tehát, amelyen a rendezőknek még jócskán van csiszolnivalójuk, hogy a budapesti Sziget egy sorba kerüljön a többi - németországi, nagy-britanniai vagy hollandiai - mega-rendezvénnyel.

Az AFP francia hírügynökség a Sziget fesztiválról írt helyszíni riportjában a magyar és a külföldi rendőrök közötti zökkenőmentes együttműködésről írt. A fesztiválon két francia, négy brit és egy holland tiszt segítette egész héten a 45 fős magyar rendőri egység és a mintegy ezer fős magán biztonsági őr munkáját.

"Azért vagyunk itt, hogy segítsünk, nem hatolunk be magyar kollégáink felségterületére, például a kábítószereket illetően" - idézte Christophe Gaboor rendőrtisztet. A nyugat-franciaországi Rennes-ből érkezett francia rendőr hozzátette: "úgy érzem, egy kicsit túl gyakran kell közbelépnünk.

Társa, Dominique Perigord úgy vélekedett: "az emberek úgy gondolják, semmi sem történhet velük, ami nem illik a fesztivál szelleméhez. Az első három napon azonban már annyi lopást regisztráltunk, mint az előző évben egész héten."

(Tavaly mintegy 11 ezer látogató érkezett Franciaországból a Szigetre, a házigazda magyarok után, ők alkották a legnagyobb közösséget, idén újult erővel tértek vissza.)

A brit rendőröknek mintha lazább lenne a szolgálat. - "Sokkal inkább hátradőlhetünk itt, mint Glastonburyben" - magyarázta Dave Kay, akinek egysége a bristoli rendőrségen felelős a világhírű brit fesztivál biztonságáért.

nyomtat

További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés