bezár
 

színház

2012. 02. 25.
KoMa Társulat - Két bemutató márciusban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A KoMa Társulat két márciusi bemutatóra készül: A kétszereplős darab premierjét 3-án, az Áldja meg az Isten, Mr. Vonnegut című előadásét 10-én tartják a fővárosi KoMa Bázison.

Szkéné színház

A KoMa első márciusi bemutatója Tennessee Williams A kétszereplős darab című műve, amelyet Polgár Péter rendez, a második pedig Valcz Péter drámája, az Áldja meg az Isten, Mr. Vonnegut, amelyet maga a szerző állít színpadra - olvasható a társulatnak az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, mindkét darab próbáin egy sajátos, egészen zárt színpadi világ épül fel, amelyben a színészek egyre inkább otthon érzik magukat. "Érdekes párhuzam, hogy mindkét előadás kettős szerkezetre épül: A kétszereplős darabot a színház a színházban szituáció szervezi, az Áldja meg az Isten, Mr. Vonnegut pedig színház a drámában struktúrát követ" - szerepel az előadás ismertetőjében.

A kétszereplős darab című műben egy testvérpár történetét meséli el az író, a szereplők az Isten háta mögött, saját elméjük és fantáziájuk börtönében élnek, múltjuk démonai kísértik őket. Egy elhagyatott színház félig felépített színpadán mintha színészként látnánk a testvérpárt, amely egy elképzelt, szórakozni vágyó közönségnek, egy elképzelt, szórakoztató színdarabot játszik - ám ez is csak a látszat.

Tennessee Williams darabját Upor László fordításában játsszák, Lass Bea és Mohai Tamás szereplésével.

A KoMa Áldja meg az Isten, Mr. Vonnegut című produkciójának főszerepében a 2007-ben elhunyt kortárs amerikai író, Kurt Vonnegut áll. "Vonnegut mesél egy fiatal párról, valamilyen vízszámláról és egy betörésről, mesél az indiánokról, Mel Gibsonról, egy bojlerről, egy számítógépes játékról és egy taxis üldözésről, valamint egy útról a békéből a háborúba" - áll a produkció ismertetőjében.

Az előadásban Szabó Vera, Fekete Zsolt és Vékes Csaba játszik, a zene Rubik Ernő Zoltán munkája. A darabot Valcz Péter írta és rendezte, aki 2006-ban a Kaposvári Egyetem Színész szakán szerzett diplomát, majd két évig a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt. Ezt követően elvégezte a kétéves párizsi Jacques Lecoq nemzetközi iskolát, azóta ez az első rendezése. Valcz Péter 2010 óta a KoMa tagja.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés