bezár
 

irodalom

2012. 02. 24.
Magyarokat is vár a 2. Kalat Nissa rövidfilmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar alkotókat is várja június 21. és 23. között a 2. Kalat Nissa Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. Erről a szicíliai filmes mustra szervezői beszéltek pénteki budapesti sajtótájékoztatójukon, ahol átadták Zsemberi Zsófiának a 2011-es fesztivál legjobb külföldi filmjéért járó díját.

prae.hu

A Kalat Nissa Rövidfilmfesztivált 2011-ben rendezte meg első alkalommal Szicília szívében, Caltanissettában a Laboratorio dei Sogni (Álomlabor) kulturális egyesület - emlékeztetett a szervezet elnöke. Fernando Barbieri felidézte: a tavalyi filmes mustrán 232 alkotás versenyzett; a legjobb külföldi filmnek járó díját Zsemberi Zsófia Tough Girls Don't Cry (A kemény lányok nem sírnak) című munkája nyerte el.

A Jeanette Winterson novellája alapján forgatott, tíz perces rövidfilmet a budapesti közönség a 2011-es Magyar Filmszemlén láthatta, majd Caltanissettán kívül számos fesztiválon, többek között San Franciscóban, Zürichben és Torontóban is bemutatkozott - mondta el az MTI-nek a Kalat Nissa 500 euróval járó díjának átvétele után a fiatal magyar rendező.

Laura Abbaleónak, a Kalat Nissa filmfesztivál sajtófőnökének beszámolója szerint az idei seregszemlére már számos országból - többek között Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Indiából, Iránból, Izraelből, Lengyelországból, Olaszországból, Spanyolországból és Szlovéniából - érkeztek versenyfilmek. Mint hozzátette, február 29-ig várják a magyar alkotók jelentkezését is; a részletekről a www.kalatnissafilmfestival.it honlapon találhatók információk.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés