bezár
 

irodalom

2012. 02. 22.
"Peer ’n’ Roll" – Pénteken indul a JAK Retro
JAK Retro
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
JAK Retro, avagy titkok és rejtelmek a JAK-füzetek körül. Idén a fiatal, pályakezdő szerzőket támogató JAK-füzetek 30. évfordulója alkalmából. leporoljuk régi könyveinket, s megnézzük, milyen kincsek is rejlenek a polcokon. A JAK jubileumi kritikai rendezvénysorozattal kíván visszatekinteni a JAK-füzetek múltjára és jelenére, egykori és jelenlegi szerkesztők, fiatal kritikusok, irodalomtörténészek segítségével.

Alkalmi vendégeink az elmúlt 30 év kiadványaiból válogatva olvasnak újra egy-egy általuk meghatározónak vélt, izgalmas problémákat felvető, vagy éppenséggel elfeledettnek tűnő JAK-kötetet. A rendezvény egész évben tart majd, fővárosban és más vidéki helyszíneken.

prae.hu

 

Első alkalommal Peer Krisztián Belső Robinson című kötetéről lesz szó.

 

Vendégek: Abody Rita, Balajthy Ágnes és Sopotnik Zoltán

 

Moderál: Borsik Miklós

 

Időpont: 2012. február 24., 17:00

Helyszín: Kossuth Klub (1088, Budapest, Múzeum u. 7.)

 

A könyvről:

"A könyv szerzője húszéves: igencsak fiatal volna, ha nem lenne olyan nyugtalanítóan koraérett: már és még szinte teljesen érzelemmentes, a leírásban az engesztelhetetlenségig tárgyilagos, szkeptikus, ironikus, ádáz megfigyelő. Pontos, mint egy hivatalnok, aki naphosszat dolgokat lajstromoz. Mégis: mintha volna valami a tárgyválasztásban, az emberi jelenségre és a humanizált helyszínekre koncentrált figyelemben, a versek tempójában, metrumában és arányos hosszában, ami a gyöngédségre tett aggályos előkészületekre hasonlít - egy későbbi fegyelmezett szeretet ígéretére. Szinte minden személyes történés hátravan még. De jó ok a bizalomra, hogy Peer Krisztián verseskönyvéből, első kötetnél szokatlanul, hiányoznak az elnézésre váró komolyabb hibák."

 

http://www.jozsefattilakor.hu/index.php?cat=5&details=1&id=216

 

A rendezvény az NKA támogatásával valósul meg.

 

www.jozsefattilakor.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés