bezár
 

zene

2012. 02. 22.
Helsinkiben a kolozsvári Tarisznyás együttes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Helsinkiben vendégszerepelt hétvégén két fellépés erejéig a kolozsvári Tarisznyás együttes a Finnországi Magyarok Egyesülete (FME) meghívására - írja a Krónika című kolozsvári napilap szerdai számában.

prae.hu

Bardocz Sándor, az együttes hegedűse a lapnak elmondta, hogy pénteken táncházban muzsikáltak, amelyre szép számban vettek részt a Helsinkiben élő magyarok és finn érdeklődők is, sőt egy Erdélyből elszármazott román nemzetiségű vendéggel is találkoztak.

"Az FME igyekszik rendszeresen táncházakat szervezi a helyi magyaroknak, azonban rendszerint felvételre táncolnak, így örülnek, ha eljön hozzájuk egy zenekar – mesélte Bardocz Sándor.

Az FME szombaton farsangi bált szervezett, a zenekar ezen is fellépett.
A Tarisznyás együttes 12 évvel ezelőtt már szerepelt Helsinkiben, a mostani fellépéseken is találkoztak olyanokkal, akik már akkor is kíváncsiak voltak a koncertre.

Az idén fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Tarisznyás együttes az erdélyi népzenei együttesek közül a legrégebb óta működik és azóta is megszakítás nélkül működő, minőségi népzenét játszó csapat - írja a Krónika.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés