bezár
 

irodalom

2012. 02. 20.
László Noémi az Erdélyi Magyar Írók Ligájának új elnöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
László Noémi József Attila-díjas költőt, műfordítót választotta elnökévé az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL).

prae.hu

László Noémi Orbán János Dénest váltja az Erdélyi Magyar Írók Ligája élén. Az új elnök több mint egy évtizede aktív szervezője volt az erdélyi irodalmi életnek, egy éve az E-MIL irodájának a vezetését is ellátta.

Király Zoltán, a liga ügyvezető elnöki tisztségébe visszaválasztott költő az MTI-nek elmondta: Orbán János Dénes nem vállalt újabb mandátumot a liga választmányában, az elnököt pedig az alapszabály értelmében a választmány választja saját soraiból.

Az öttagú testületben az elnök mellett Fekete Vince József Attila-díjas költő, a Székelyföld kulturális folyóirat főszerkesztő-helyettese; Gáll Attila költő, az Erdélyi Híradó könyvkiadó szerkesztője; Karácsonyi Zsolt költő, műfordító, a Helikon irodalmi folyóirat főszerkesztő-helyettese és Király Zoltán költő vesznek részt.

Az E-MIL az egyetlen magyar írószervezet Romániában. Amint Király Zoltán tájékoztatott, a liga alapszabálya szerint bárki tagja lehet, aki "erdélyi magyar írónak érzi magát". Ezért a 156 tag között szép számban találhatók Magyarországon vagy a világ más országaiban élő írók, költők is.

"Az alapító tagok szándéka megvalósult: az E-MIL kézbe vette a kortárs erdélyi magyar irodalmi élet gondozását, az eseményszervezést, valamiféle közösségi élményt sikerült kovácsolnia, összetartozást a különböző generációk tagjai között, amelyet felolvasásokkal és a minden évben megszervezett irodalmi táborral értünk el" - foglalta össze a Krónika napilapnak a szervezet első évtizedének eredményeit az új elnök.

Hozzátette: évről évre pályázatok útján sikerült annyi pénzt előteremteniük, hogy azt a minimálisat nyújtsák az alkotóknak, amely által érzik, hogy tartoznak valahová.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés