bezár
 

irodalom

2012. 02. 20.
Fazekas István író kapta a Jókai-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fazekas István százhalombattai író, költő vehette át idén a Jókai-díjat Révkomáromban, az egykori kultúrpalota dísztermében tartott hétvégi ünnepségen - olvasható a hirek.sk szlovákiai magyar hírportálon.

prae.hu

A város híres szülöttének emlékére 2006-ban alapított díj idei pályázatára tizenhárom alkotás érkezett, melyek közül a bíráló bizottság ötöt választott ki első körben, a nyertes végül Fazekas István lett.

A százhalombattai író, költő, akinek már több kötete jelent meg, a Jókai hírlapjai című esszéjével érdemelte ki a díjat, melyet szombaton vehetett át.

A nyertes a hírportálnak nyilatkozva egyebek mellett elmondta: minden szempontból példaképének tartja Jókai Mórt. Hozzátette: az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Jókai szellemi és emberi nagysága olyan monumentális, hogy jómaga csupán egy porszemnek érzi magát mellette.

"Az ő műveit olvasva, az ő munkásságát tanulmányozva mindig az az érzés tölt el, hogy milyen nagyszerű dolog magyarnak lenni" - fogalmazott a beszámoló szerint Fazekas István.

A díj alapítóinak - a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesületnek, valamint a Falvak Kultúrájáért Alapítvány Jókai Emlékbizottságának - döntése értelmében a jövő évben a magyar táj Jókai regényeiben témakört feldolgozó pályázatokat értékelik majd.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés