bezár
 

art&design

2012. 02. 20.
Dél-szlovákiai néphagyományok bemutatója Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kárpát-medencei Magyar Népművészet sorozat 18. részeként a dél-szlovákiai Alsó-Garam-mente és az Alsó-Ipoly-mente élő néphagyományával lehet megismerkedni pénteken Budapesten a Polgárok Házában.

prae.hu

Az est kiállítás-megnyitóval kezdődik: az Alsó-Garam-mente két települése, Bart és Kisgyarmat népművészetéből és az ipolyszalkai tájház gyűjteményéből nyílik tárlat. A megnyitón köszöntőt mondanak a térség polgármesterei: Góra Mónika Garampáldról, Gróf Katalin Kisgyarmatról, Hubac Sándor Bartról és Józsa János Ipolyszalkáról.

Az egybegyűlteknek a garampaládi Tóth Rebeka mond majd népmesét és fellépnek az Ipolyszalkai Alapiskola furulyásai is - olvasható a Polgárok Háza honlapján.

Ezt követően Táncok és népszokások az Alsó-Garam-menti kurtaszoknyás hatfaluból címmel kezdődik műsor, amelyben fellép a barti Bíbic Néptánccsoport, a kisgyarmati "Dédapáink nyomában" hagyományőrzők és a zselízi Kincső Ifjúsági Néptáncegyüttes. A táncosoknak a talpalávalót a Gereben népzenei együttes húzza majd.

Az est végén lehet megismerkedni az ipolyszalkai kemencés kuglóf és rétes ízeivel, valamint Kéménd-Iszomfalva borait is és sok más finomságot is megkóstolhat a közönség.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés