bezár
 

színház

2012. 02. 20.
Cseh táncosok a Budapest Táncfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapest Táncfesztivál vendége lesz a South Bohemian Ballet, a Ballet Prague Junior együttes, a Frenák Pál Társulat és a Bozsik Yvette Társulat. A fesztivál április 24-én a Nemzeti Táncszínházban indul és április 29-én a Művészetek Palotájában ér véget a tánc világnapja tiszteletére szervezett gálaesttel.

Szkéné színház

A 2012-es Budapest Táncfesztivál ezúttal is két helyszínen, a budai Várban található teátrumban és Művészetek Palotája Fesztiválszínházában zajlik majd. A fesztiválon - akárcsak tavaly - a magyar alkotók mellett külföldi vendégek is bemutatkoznak - közölte az MTI-vel Mittelholcz Dóra sajtóreferens.

Ez alkalommal az egyik vendég a cseh South Bohemian Ballet lesz, akik a Ballet Prague Juniorral közös estjüket hozzák el Budapestre Függöny Fel - Un Ballo - Bolero címmel. A műsorban a két együttes repertoárjának keresztmetszetét láthatják a nézők a társulatok magasan képzett, kiemelkedő képességű fiatal táncművészeinek előadásában. Az esten szereplő darabok koreográfusai között van Jirí Kylián, Vlasta Schneiderová, Egerházi Attila és Samuel Delvaux is.

Frenák Pál Társulata a Frisson című előadással érkezik a fesztiválra, míg a Bozsik Yvette Társulat legújabb darabjával szerepel a programban. Az ezeregyéjszaka virágai című produkció premierje március 24-én lesz a Nemzeti Táncszínházban.

A Budapest Táncfesztivál hagyományosan a tánc világnapja tiszteletére rendezett gálával zárul. Az eseményen a szokásokhoz híven táncolnak az elmúlt év díjazott művészei. A gála fellépője a Győri Balett, a Közép-Európa Táncszínház, a Pécsi Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Frenák Pál Társulat, a Magyar Táncművészeti Főiskola és a pozsonyi Ifjú Szívek Táncszínház. Az előadást Mihályi Gábor rendezi. Az eseményen kiosztják a Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai elismeréseit, díjazzák többek között az évad legjobb női és férfi táncosát, valamint alkotóját.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés