bezár
 

art&design

2012. 02. 19.
Alkalmi bélyeg köszönti a hajdúdorogi görög katolikus egyházmegyét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alkalmi bélyeg kibocsátásával köszöntötte a Magyar Posta a fennállásának száz évét ünneplő hajdúdorogi görög katolikus egyházmegyét.

prae.hu

A különleges bélyeget Hajdúdorogon, az egyházmegye ünnepi történeti konferenciáján mutatták be. A fórumon mások mellet részt vett Szászfalvi László nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Orosz Atanáz püspök exarcha, Kocsis Fülöp megyéspüspök, Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház püspöke.

A bélyegképen a máriapócsi görög katolikus kegytemplom úgynevezett Könnyező istenszülő ikonja, Kisleghi Nagy Ádám Pantokrátor című alkotása, a magyarországi görög katolikus egyház megalapításáról rendelkező vatikáni bulla részlete, valamint a hajdúdorogi görög katolikus templom ikonosztázion részlete található.

A négy képet a magyarországi görög katolikus egyház szimbóluma köti össze, a kompozíciót a vatikáni bullát is díszítő ornamentikás széldísz egészíti ki.

A bélyeghez készült alkalmi borítékon a hajdúdorogi templom mennyezeti freskója - Puskás László alkotása -, az alkalmi bélyegzőn pedig egy 1859-es ábrázolású templom sziluett látható.

A centenáriumi filatéliai újdonság Laczkó Anita grafikusművész tervei szerint az Állami Nyomdában készült 250 000 példányban - tudatta az MTI-vel Péterffy Gábor, a posta filatéliai igazgatója.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés