bezár
 

színház

2008. 08. 15.
Csodálatos M - táncjáték a zsámbéki romtemplomnál
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Különleges nyári csemegének ígérkezik szombaton a zsámbéki romtemplomnál színre kerülő Csodálatos M című táncjáték, amelyet a Gór Nagy Mária színitanoda növendékei adnak elő - közölte a szervező.

Szkéné színház

Farkas Csilla elmondta, hogy maga a helyszín is figyelemre méltó, hiszen a község képének meghatározó eleme a romtemplom, amelyet a premontrei rend építtetett a XIII. század elején. Az építmény a török időkben elpusztult, majd miután helyrehozták, 1763-ban földrengés rongálta meg és azóta is romként vonzza a látogatókat. 

Az előtte felállított színpadon a GNM Kontúr Fizikai Táncszínház, úgyis mint testszínház a férfi és a nő örökös harcát jeleníti meg az akrobatikus elemekkel tarkított produkcióban. Főbb szerepekben Egres Katinka és Sepa György láthatók, a darabot Gyöngyös Tamás rendező viszi színre. 

Az előadás a zsámbéki nyár egyik leginkább újszerű színházi produkciója, amely szombat este várja a közönséget - hívta fel a figyelmet Farkas Csilla.
nyomtat

További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés