bezár
 

art&design

2012. 02. 18.
Tragédia-fotópályázat az új Nemzeti Színház 10 éves évfordulóján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nemzeti Színház megnyitásának 10 éves évfordulója alkalmából fotópályázatot hirdetett, amelyre Az ember tragédiája című drámai költemény ihlette fotókat várnak március 9-ig. A legérdekesebb alkotásokat jubileumi fotókiállításon mutatják be.

prae.hu

Az új Nemzeti Színház 10 éves története a 2002-es és a 2012-es Tragédia-előadások között ível. "Arra hívunk fel, buzdítunk minden érdeklődőt - amatőr és hivatásos fotográfusokat, alkotókat egyaránt -, hogy olvassák újra Madách művét és gondolataikat, érzéseiket komponálják képpé" - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a fotókat végleges - kinyomtatott, nagyított - formájukban, minimum A4-es, maximum A1-es méretben várják március 9-ig.

A művek és alkotóik jutalma, hogy a legizgalmasabb, legérdekesebb fotók adják a jubileumi fotókiállítás anyagát, amelyet a zsűri állít össze.

A fotópályázatra érkezett műveket elbíráló zsűri tagja Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója; Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója; Jankovics Marcell rajzfilmrendező, kultúrtörténész; Szilágyi Lenke fotóművész; Vojnich Erzsébet festőművész és Vörös Róbert, a Nemzeti Színház irodalmi vezetője, művészeti tanácsadója.

A kiállítást a Nemzeti Színház előcsarnokában láthatja a közönség, a megnyitót Az ember tragédiája díszelőadásának napján, március 25-én, vasárnap 18.30-kor tartják.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés