bezár
 

zene

2008. 08. 15.
Sziget - A Jamiroquai megtáncoltatta a Szigetet
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Jamiroquai nem okozott csalódást rajongóinak csütörtök este adott koncertjén: a jelenlévők közül aki élt és mozgott, táncra perdült.

prae.hu

Az őrületes táncmozdulatairól híres frontembernek, Jay Kaynek hála a Sziget "lakosságának" jelentős hányada egy igazán szórakoztató, másfél órás aerobic-órának is beillő koncerten vehetett részt. Bár a pomponnal ékesített rikító zöld sapkában színpadra lépő, azaz inkább ugró énekes eleinte kicsit fáradtnak tűnt, két bemelegítő szám után megtalálta önmagát és a tőle megszokott vitalitással táncolta és énekelte végig Alright című slágerét, a
közönség legnagyobb örömére, melyen végigpásztázva a "Jay Kay hasonmásverseny" több potenciális győztesét is fel lehetett fedezni. 

A rajongók közül többen nem csupán retro sportcipőkkel és érdekesebbnél érdekesebb fejfedőkkel, hanem az együttest éltető zászlókkal, illetve a Jamiroquai logójának számító Buffalo man babákkal is fel voltak szerelkezve. A koncert alatt az énekes több ajándékot is kapott az első sorban csápoló fanatikusoktól: dobtak fel neki például kalapot és pólót, csakúgy, mint a Sziget legfrissebb slágerének számító, világító parti-szemüveget is. Jay Kay mindent szépen megköszönt, egyes darabokat fel is próbált, majd a show ment tovább.

A hatalmas tömeg nagy része kedvencéhez hasonlóan végigugrálta az előadást, bár a hátsó sorokban akadtak olyanok is akik csak szolid fejmozgással reagáltak az eseményekre. Ámde az olyan népszerű számoknál, mint például a Runaway, már ők sem bírták megfékezni táncmozdulatokra éhes végtagjaikat és akarva-akaratlanul is beálltak a csípőjüket vadul riszálók sorába.

Az egész színpadot körbeugráló, táncoló, szaladó Jay Kay a Travel Without moving előadása közben kapcsolt turbósebességre, igazán vad tempót diktálva egyedi táncmozdulatait több-kevesebb sikerrel utánzó rajongóinak. A szám előadása előtt az énekes, aki köztudottan az autók és a sebesség megszállottja, büszkén közölte a jelenlévőkkel, hogy a közelmúltban megnyerte a Top Gear című autós magazin gyorsulási versenyét. A jelenlévők láthatóan örültek ennek is, annak viszont még jobban, hogy hamarosan felcsendült a Cosmic Girl című dal, melynek szövegét a nyakba kapott leányok vad kézlóbálás kíséretében, teli torokból énekelték együtt kedvencükkel.

A Deeper Underground című slágerrel tizenegy előtt pár perccel búcsúzó zenekar láthatóan elégedett volt a koncerttel, ami nem is csoda; a folyamatosan táncoló és éneklő közönség legalább annyira kitett magáért, mint az ígéretük szerint jövőre új albummal előrukkoló banda tagjai.

nyomtat

További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés