bezár
 

építészet

2012. 02. 18.
Speciális városlátogatásokkal ünneplik az idegenvezetők világnapját a fővárosban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Autóbuszos, hajós és bringóhintós városnézések, tematikus séták, kerékpáros túrák mellett kiállítások és előadások is helyet kapnak idén az idegenvezetők világnapja alkalmából február 24-26. között megtartandó programok sorában.

prae.hu

A világnapot 1985 óta minden év február utolsó hétvégéjén ünneplik. Idén három napon keresztül változatos programokra invitálják a szervezők azokat a városlakókat és az ország különböző pontjairól érkező vendégeket, akik kíváncsiak a folyamatosan változó és átalakuló fővárosra - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Szerveznek sétákat Óbudán, sétahajózást a Dunán, tárlatvezetést a FUGA építészeti központba és vezetett látogatást a Szent István-bazilikába. Tematikus sétákat tartanak a Margit-szigeten, a Vízivárosban, lesz sporttörténeti és kocsmalátogató túra is.

Idén is gondoltak a szervezők a segítséggel élő vendégekre, így külön indítanak városlátogatásokat vakoknak és látássérülteknek, jeltolmács segítségével siketeknek, valamint mozgássérülteknek és értelmi fogyatékosoknak is.

Az idegenvezetés, tárlatvezetés mindenütt ingyenes lesz, de egyes helyszíneken - például a múzeumokban - belépő díjjal kell számolni.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy bizonyos programokat csak kedvező időjárás esetén tudnak megtartani, és kérik, hogy némelyik program esetében a korlátozott létszám miatt előzetesen regisztráljanak az érdeklődők.

A világnap részletes tematikája a www.bkik.hu honlapon olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés