bezár
 

irodalom

2012. 02. 17.
Tótfalusi István kapta a TINTA Arany Penna Díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2012. február 16-án az MTA Tudós Klubjában a Szarvas Gábor Nyelvművelő Asztaltársaság 2012. évi első ülésén ünnepélyes keretek között adta át Kiss Gábor, a TINTA Könyvkiadó igazgató-főszerkesztője Tótfalusi Istvánnak a TINTA Arany Penna Díjat.

A díjazottnak az elmúlt években négy szótára jelent meg a TINTA Könyvkiadó gondozásában, az Idegenszó-tár, a Kiejtési szótár, A klasszikus szócsaládfák és a Magyarító szótár.
Tótfalusi István
Mint a laudációban elhangzott, a könyvek megjelenésük óta kivívták a szakemberek elismerését, és komoly közönségsikert arattak, hiszen a legjobb értelemben vett ismeretterjesztő munkák. Az oklevél átadása után a szerző megköszönte, hogy a magyar szótárkiadás területén piacvezető TINTA Könyvkiadó felkarolta ötleteit, és örül, hogy munkái hozzájárulnak az anyanyelvi műveltségünk elmélyítéséhez.

A TINTA Arany Penna Díjat 2000-ben alapították, eddig a következő kilenc személynek ítélték oda: Bárdosi Vilmos, Eőry Vilma, Fercsik Erzsébet, Makkai Ádám, Parapatics Andrea, Raátz Judit, Rácz János, Szathmári István és Zaicz Gábor.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés