bezár
 

zene

2012. 02. 16.
Új Anormal Sessions videó Harcsa Veronikával és Gyémánt Bálinttal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új videóval jelentkezik Vandad Kashefi rendező Anormal Sessions néven futó élő zenei videó projektje. A klip sztárja ez alkalommal a jazz-platinalemezes Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint.
Az Anormal Sessions koncepciójához hűen, élőben felvett videoklip egy olyan dalt dokumentál, amely a két zenész idén megjelenő első közös albumán fog szerepelni. A Moss and Lichen gyönyörű, édes bús dal, amely a Veronika házához közeli erdőben született, a forgatást nem sokkal megelőzően.

Vandad Kashefi (sajtófotó)


Bensőséges hangulata és őszintesége fogta meg Vandad Kashefi rendezőt, aki több szám közül választotta ezt a dalt következő Anormal Sessions videójához. A Moss and Lichen első bemutatkozása a február 14-re időzített Anormal Sessions videoklip.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/jpuL36FqP5c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Harcsa Veronika and Gyémánt Bálint - Moss and Lichen


A dal a klipben hallható formában valószínűleg nem fog többé a nagyközönség előtt szerepelni, hiszen lemezre kerüléséig még bizonyára sokat fog alakulni.

Ez a gondolat, a címben megbújó szimbiózis és a dalszöveg inspirálta a rendezőt és Csepeli Eszter operatőrt megfagyott szoborszerű pillanatok, emberi viszonyok, pillanatok közötti pillanatok dokumentálására. A mozdulatlan képek közül tűnik elő Veronika és Bálint alakja, akik a 20-as éves jazzbárjainak hangulatát idéző világításban játszák dalukat. A videó valódi esemény, egy egyszeri és megismételhetetlen pillanat üvegbe zárva.

Busák Péter werk2


Az élőben, a Fogasházban felvett videoklip igazi kreatív improvizáción alapuló közös munka eredménye. Az épület pincéjében létrehozott szokatlan, spontán díszletek Pater Sparrow és Biljana Jovanovic munkái, a steadicam-et Pfeffer Attila kezelte, a ruhákat Szlávik Juli válogatta, a sminket Morvai Julianna készítette. A kamera technikát Noel Villers biztosította, a produkció megvalósulásáért pedig Kastner Judit felelt.

A klipben szereplők ismerősök, barátok, idegenek.

Veronika lenyűgöző professzionalizmusa, könnyed frissessége és improvizatív alkalmazkodóképessége sokban hozzájárult, hogy a videó megszülethessen.

Az énekesnő, aki Brüsszelből érkezett haza a forgatásra, idén több megjelenéssel is készül. Gyémánt Bálinttal már önálló produkcióban dalokat vesz fel közös albumukhoz, és a következő Bin - Jip lemez is készül az év másodi felére, az első, Enter címűnél még dinamikusabb és élőbb, de az együttestől megszokott modern, elektronikus, kísérletező hangzásban.

Werk fotók: Perness Norbert

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés