bezár
 

zene

2008. 08. 14.
István, a király - jubileumi előadás a Dóm téren
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadjának záró produkciójaként szombattól öt estén át a közönség az István, a király című rockopera jubileumi produkcióját láthatja, amelyben a főszerepeket A Társulat című műsorban kiválasztott fiatal tehetségek alakítják.

prae.hu

 Rosta Mária producer a darabról csütörtökön tartott sajtótájékoztatón - melyen részt vett a Társulat mind a huszonkét tagja is - felidézte, az idén 25 éves rockoperával az 1983-as királydombi premiert követően 1984-ben találkozhatott először a szegedi közönség.

A Szikora János rendezte darab ünnepi, augusztus 20-ai előadásán színpadra áll a két szerző is: Szörényi Levente a "Mondd, te kit választanál" című dalt adja majd elő, Bródy Jánossal pedig a krónikás szerepében találkozhat a közönség.

A Dóm téren a próbák csütörtökön este kezdődnek el, a színészek feladata elsősorban az lesz, hogy "belakják" a hatalmas színpadot. Bár a szereplők a Csikós Attila tervezte monumentális díszlettel már találkoztak a Papp László Budapest Sportarénában, a több tonnás építmény elrendezése a Dóm téren más mint a fővárosban.

A producer elmondta, hogy a Társulat tagjainak közreműködésével készült István, a király CD a megjelenést követően négy hét alatt aranylemez lett. A darabról készült film DVD-je augusztus 21-én jelenik meg, karácsonyra pedig a Társulat nyolc tagja - saját egyéniségéhez illő - szólólemezekkel jelentkezik.
nyomtat

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés