bezár
 

színház

2012. 02. 10.
Nils Holgersson a Karinthy Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nils Holgersson csodálatos utazása elevenedik meg vasárnap a budapesti Karinthy Színházban a Fogi Színház előadásában a mesejáték ősbemutatóján.

Szkéné színház

A zenés mesejátékot Selma Lagerlöf azonos című regénye nyomán Benedek Gyula írta, zenéjét Rossa László szerezte.

A darabot kettős szereposztásban állítják színre: Nils Holgersson szerepében Vinyarszki Janót vagy Boros Ádámot láthatja a közönség, Pocok megszemélyesítője Szabó Zsuzsa lesz, Akkát Benedek Gyula játssza. Szmörre, a róka Fogarassy András vagy Lénárt László előadásában elevenedik meg, Ingridet Fogarassy Bernadett alakítja, Márton lúd Ondrik Janó vagy Bárkány Miklós jóvoltából kelhet életre.

"Nils Holgersson teljesen hétköznapi kisfiú, eltekintve attól a rossz tulajdonságától, hogy rendszeresen kínozza családi gazdaságuk állatait. Amikor a szülei elmennek otthonról, egy kismanó bukkan fel, akit Nils ugyancsak elkap és kínozni kezd. A manó hiába rimánkodik, Nils nem engedi szabadon.

Gonoszsága elnyeri méltó büntetését: a manó törpe méretűvé varázsolja, és ettől kezdve megérti azt is, miről beszélnek az állatok. Amikor Nils rájön, hogy korábbi gonoszságai miatt a háziállatok nagyon dühösek rá, elmenekül előlük. Házuk felett vadludak repülnek és Nils csatlakozik hozzájuk Márton lúddal és Pocokkal együtt, mellyel kezdetét veszi csodálatos utazása a vadludakkal. Izgalmas kalandjai alatt megtanulja szeretni, tisztelni az állatokat és a természetet" - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Fogi Színház - melyet Fogarassy András alapított - az elmúlt tíz évben több tucat darabot állított színpadra, és játszott különböző városokba, kulturális intézményekben, művelődési házakban, városi színházakban. Repertoárjukon szerepel egyebek mellett a felnőtteknek szóló Egy csók és más semmi, a Négy férfi gatyában és az Elvámolt nászéjszaka. A gyerekeknek a többi között a Pán Péter, a Szaffi és a Dr. Bubó című darabokat ajánlják.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés