bezár
 

zene

2012. 02. 09.
A Crescendo Nyári Akadémia téli koncertje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
sárospataki Crescendo Nyári Akadémiát szervező Ének a Nemzetekért elnevezésű kulturális alapítvány idén télen magyar és határon túli fiatal művészeket mutat be szalonkoncertjein. Pénteken délután a Régi Zeneakadémián Rohmann Ditta cselló- és Fassang László orgonaművész, valamint tanítványaik adnak koncertet.

prae.hu

Fassang László már két alkalommal, felesége, Rohmann Ditta tavaly tartott először kurzust a sárospataki Crescendo Nyári Akadémián. Rohmann Ditta négy debreceni csellista növendékével együtt lép pódiumra - mondta el az MTI-nek. Fassang László pedig egy a nyári kurzuson megismert és egy zeneakadémiai tanítványát mutatja be, mindannyian több formációban is játszanak.

A koncertre Johann Sebastian Bach, Gaspar Cassado és Pjotr Iljics Csajkovszkij művei mellett meglepetés darabokkal is készülnek a fiatal művészek.

A Régi Zeneakadémia Bach-termében a hangverseny szünetében a közönség egy hangszerbemutatón is részt vehet, Fassang László orgonaművész ismerteti az orgona felépítését és működését.

Már készülnek a nyári tervek is: 2012. július 30. és augusztus 13. között kilencedik alkalommal rendezik meg a kéthetes nyári művészeti kurzust Sárospatakon. A Crecendo Nyári Akadémia lehetőséget biztosít az elmélyült munkára az előadóművészet területén, valamint segít a szakmai megmérettetésekre való felkészülésben.

Európai és amerikai zenekarok szólistái, zene- és képzőművészeti egyetemek tanárai tartanak intenzív közép- és felsőfokú képzést, művészeti pályára készülő fiataloknak, akik a világ több mint 25 országából érkeznek.

A Crescendo Nyári Akadémia a magas színvonalú szakmai képzésen túl számos interaktív program révén arra is lehetőséget nyújt, hogy a keresztény világnézetű művésztanárok és a sokféle kulturális háttérrel rendelkező résztvevők jobban megismerjék egymást.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés