bezár
 

színház

2012. 02. 09.
A Scala tagadta az anorexiavádakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A milánói Scala operaház balettiskolája cáfolta egy elbocsátott balerina vádjait, miszerint a növendékek krónikus táplálkozási problémákkal küzdenek.

Szkéné színház

"Nincsen semmiféle anorexiaválság" - írta válaszul közleményében az intézmény a februárban elbocsátott balerina Maria Francesca Garritano vádjaira. A táncosnő az általa írt La verita, vi prego, sulla danza (Az igazat, kérlek, a táncról) írt könyvében és az olasz és külföldi sajtóban is azt állította, hogy a Scala balettkarának minden ötödik táncosnője táplálkozási problémákkal küzd, tíz balettáncosnőből hétnek elmarad a menstruációja a vasfegyelmű diéta miatt. Garritano szerint őt ezért bocsátották el. A balettiskola hangsúlyozta, hogy a kétszázhúsz növendéket rendszeres orvosi ellenőrzés alatt tartják. Az iskolának nincsen saját dietológusa, mivel "az utóbbi hat évben nem jelenkezett súlyos táplálkozási probléma".

A vita ezzel nem ért véget: az Italia1 olasz kereskedelmi televízió csütörtökön sugározza a Garritanóval közölt interjút. A balerina azt mondta, hogy "hiába hallgatják el, valós, mindig is létező problémáról van szó". A műsornak a Scala balettiskolájában tanulók szülei is nyilatkoztak, megerősítve, hogy a fiatal lányok nemcsak a táncban versenyeznek egymással, hanem abban is, hogy "ki tud kevesebbet enni". Carla Fracci, a Scala volt balettművésze korábban azt hangoztatta, hogy egy anorexiás balettáncos nem tudna napi többórás fizikai munkát végezni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés