bezár
 

irodalom

2012. 02. 08.
Lélekpillangó Életműdíj
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Még egy hónapig lehet szavazni a világhálón a Lélekpillangó Életműdíj első jelöltjeire. A közönség voksai alapján dől el ugyanis, hogy Szepes Mária, Biegelbauer Pál vagy - a jelenleg vezető - Popper Péter életművének gondozására fordítják-e majd az elismeréssel járó anyagi támogatást.

prae.hu

A jótékonysági projekttel összekapcsolt, tavaly alapított életműdíj célja, hogy felhívja a figyelmet példaadó módon útmutató emberekre, és hogy munkásságuk gondozását, továbbadását segítse a szellemi örökösök, alapítványok támogatása révén - derül ki a szervezők közleményéből.

A díj odaítéléséről a nagyközönség dönt, a szavazás egy hónapja indult és még egy hónapig, március 8-ig tart a www.lelekpillango.hu honlapon, valamint a díj Facebook-oldalán.

Az állásba a szavazók csak teliholdkor - például február 7-én - és újholdkor - legközelebb február 21-én - tekinthetnek bele. A végeredményt májusban, a díjátadó gálán hozzák nyilvánosságra, és addigra derül ki az is, pontosan mekkora támogatást kap a nyertes, hiszen az összeg adományokból áll össze és ahhoz a szavazók is hozzájárulhatnak.

A díj honlapján kedden közzétett állás szerint több mint 7 ezer szavazat után Popper Péter vezet 2 százalékkal, míg Szepes Máriának és Biegelbauer Pálnak egyaránt 33 százaléknyi szavazata van.

Szepes Mária (1908-2007) író, forgatókönyvíró, költő és színész volt. Legismertebb művei a Vörös Oroszlán és a Pöttyös Panni-sorozat. A spirituális áramlatok egyik meghatározó tanítójának és a század élő emlékezetének tartja a magyar ezoterikus irodalmi élet. Kilencéves kora óta írt, és még 99. életévében is dolgozott. Az életműdíjjal járó összeg egy Szepes Mária-emlékszoba kialakítását segítené.

Popper Péter (1933-2010) az egyik legnépszerűbb magyar pszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi tanár volt. Könyveivel, előadásaival, tanácsaival újságokban, rádió- és tévéműsorokban is próbált segíteni az emberek mindennapos lelki gondjainak megoldásában, a gyermeknevelésben. Popper Péter kiadatlan műveinek tematikus könyvsorozatba foglalását segítené az első Lélekpillangó Életműdíj elnyerése.

Biegelbauer Pál (1945- 2001) az úgynevezett Fényadás - eszközök nélküli gyógyítás - megalapítója eredetileg katolikus (jezsuita) pap volt, majd kilépett és tanító lett. A díjjal járó összeg munkásságának egységes formába foglalását és újbóli kiadását tenné lehetővé.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés