bezár
 

art&design

2012. 02. 08.
Lakástrend és divatshow
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összekapcsolja programját a 15. Lakástrend kiállítás és a második Budapest Essential Looks divatesemény, a sokszínű programokkal, kiállításokkal és bemutatókkal fűszerezett fesztiválra március 2. és 4. között kerül sor a Millenárison.

prae.hu

Nagyszabású vállalkozásba fogtak a szervezők, amikor megszületett az ötlet a két trendesemény összekapcsolására. A "kamaszkorban" lévő lakáskiállítás összekötötte idei bemutatóját a tavaly első alkalommal megrendezett Budapest Essential Looks divateseménnyel, amelyet a nemzetközi divatnapok mintájára hívtak életre a szervezők - hangzott el az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

A hagyományos programok mellett idén számos újítással is készülnek a divat- és dizájnszakemberek. A Millenáris már február 27-től készül a nagyszabású eseményre: a parkot Land Art projekt varázsolja majd át, amelyet az erre az alkalomra kiírt pályázat nyertesei alkotnak meg.

Az alkotások mellett a parkban egy másik pályázat győztes munkái is bemutatkoznak: a Fiat dizájn pályázata eredményeként bemutatnak új köntösbe öltöztetett két Panda típusú személygépkocsit.

A Lakástrend kiállításon újdonságként idén nemcsak a belső enteriőröket, hanem a külső exteriőröket is bemutatnak egy 120 négyzetméteres épített kert formájában - ismertette a programot Miltényi Zoltán, a Lakástrend kiállítás szervezője.

A kiállításnak a külföldi innovációk bemutatása mellett ebben az évben is az egyik központi eseménye lesz a "madeinhungary" tárlat. Szigeti Szilvia, a kiállítás szervezője kiemelte: azoknak a legkiválóbb magyar dizájnereknek a munkáit mutatja be a madeinhungary, akik többek között a 100% Design London kiállításon is képviselik Magyarországot.

Ennek a szekciónak a célja, hogy megismertesse a legjobb magyar formatervezők és iparművészek munkáit a közönséggel. Emellett itt adják át az Év Ékszere Díjat is.

A Budapest Essential Looks divatesemény első napján fiatal magyar divattervezők mutatkoznak be. Szombaton, a második nap délelőttjén 10-13 óráig nyilvános főpróbákra kerül sor, így a közönség a kulisszatitkok mögé is beleshet.

Délután két ruhagyártó cég bemutatkozása után a legfrissebb kollekcióikat vonultatják fel magyar tervezők. A napot a Lancia és az InStyle divatmagazin közös pályázata legjobbjainak bemutatója zárja.

Vasárnap esküvői divat- és frizura bemutatóval várják az érdeklődőket. Buday Kollárik Tímea, a divatesemény főszervezője elmondta, hogy az eseményen a divat minden szegmensét szeretnék megmutatni az érdeklődőknek. Ezért a divatbemutatók mellett több frizurashow-val és az aktuális sminktrendek bemutatásával is készülnek.

A nap egyik fővendége Szabó Ádám Londonban élő mesterfodrász lesz, aki a legfrissebb hajtrendeket hozza majd el a magyar közönségnek.
A bemutatkozó tervezők névsora: Kepp Showroom, Tomcsányi Dóra, Nubu, Artista, Art'z Modell, Gabo Szerencsés, AnnaEva, Madleine by Fidji Couture, Manier, Léber Barbara, Daalarna, valamint gyártóként bemutatja 2012-es tavaszi-nyári kollekcióját a Magenta és a Sugarbird.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés