bezár
 

építészet

2012. 02. 08.
Puskás Stadion: egyeztetés az építész szakmával
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az építész szakma vezetői és képviselői egyetértenek a kormányzatnak a Puskás Ferenc Stadion rehabilitációs és rekonstrukciós szándékával - írta szerdai közleményében Vígh László, az Istvánmező rekonstrukciójáért és rehabilitációjáért felelős kormánybiztos.

prae.hu

A kormánybiztos kötetlen egyeztetést tartott az általa irányított program első üteméről, amelyen jelen volt az országos főépítész, a fővárosért felelős állami főépítész, továbbá korábbi fővárosi főépítészek, kerületi főépítészek, valamint a szakmai szervezetek vezetői is.

A bemutató után az építész kamarák és szakmai szervezetek delegáltjai kötetlen beszélgetés keretében fejtették ki álláspontjukat a projekt első szakaszáról és az ahhoz kapcsolódó tervpályázatról - olvasható a keddi közleményben.

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke kedden elmondta: mégsem bontják le a Puskás Ferenc Stadiont, hanem a felső karéj elbontásával, 40 ezres befogadóképességgel üzemel tovább a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezői alatt.

Hozzátette: februárban nemzetközi tervpályázatot írnak ki egy új, mellé épülő 45 ezres, 60 ezresre bővíthető arénára, amelyre 30-35 milliárdot szánnak. A munkálatok 2013 elején indulhatnának és 2015-re meglehet az új stadion.

A kormány tavaly november 2-án fogadta el a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével kapcsolatos koncepciót, amely szerint egy 40 ezer férőhelyes - igény esetén 55 ezer férőhelyesre bővíthető - sportlétesítmény épül összesen 35 milliárd forintból.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés