bezár
 

film

2012. 02. 08.
Tematikus rövidfilmes magazin készült a Berlinale alkalmából
Daazo.com Sajtóközlemény - 2012. február 7.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Daazo.com kisfilmes honlap gondozásában megjelenő World of Shorts magazin a Berlinale alkalmából nyomtatásban is megjelenik. Fókuszban a Berlinale kisfilmes programja: érdekes interjúk, bennfentes cikkek és őrült rajzok - többek között Jancsó Miklóstól.
A World of Shorts (WOSH) kisfilmes magazin a magyar alapítású Daazo.com blogjából nőtte ki magát: a kisfilmes honlap szerkesztői először a 2011-es  Berlinale alkalmából interjúvolták meg a rövidfilmes versenyprogram résztvevőit, majd ennek sikerén felbuzdulva előbb Cannes-ban, majd Szarajevóban is készült egy online magazin.

A 2012-es Berlinale alkalmából a WOSH harmadik száma nyomtatásban jelenik meg: az 1500 példányt a nemzetközi filmfesztivál rövidfilmes helyszínein terjesztik majd együttműködésben a Berlinale Shorts-szal és a Talent Campus-szal.


A magazin tartalmi gerincét a méltán népszerű “Mapping Your Mind" rovat képezi: a rövidfilmes versenyprogram alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző képpel vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. Akvarellek, ceruzarajzok, sőt egy különleges, kissé bizarr installáció is helyet kapott a rajzok között. A Berlinale külön vetítést szentel a Tarr Béla vezetésével készült Magyarország 2011 című szkeccsfilmnek: a film készítői közül Török Ferenc, Szabó Simon, Forgács Péter, Salamon András, valamint Jancsó Miklós is rajzoltak a WOSH magazinba.

A 80 oldalas magazinban a Berlinale Shorts kurátora mesél az idei szelekcióról, a Talent Campus tizedik születésnapja mellett a LMBT filmeknek járó TEDDY-díjról és a rövidfilmes Oscar-díj nominációhoz vezető útról is lehet olvasni, valamint bemutatkoznak a Daazo.com partnerei mint például az ENGAGE program, a NISI MASA, a Raindance, a Short Film Corner, a Cinefondation, a Shooting People és a Short of the Week.


A magazin online elérhetősége: 
http://issuu.com/daazo/docs/berlin



A Daazo.com-ról

A Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat: a Cannes-ban Arany Pálmát nyert magyar kisfilmek mellett Rofusz Ferenc Oscar-díjas rendező animációs munkái is találhatóak az oldalon. A Daazo.com egy nyitott felület, amelyhez immár okostelefon és okostévé alkalmazás is társul: az oldalra bárki feltöltheti saját rövidfilmjét. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget. A Daazo.com kiadásában megjelenő, 2011-ben nagy sikerrel debütált World of Shorts magazin (WOSH) 2012-ben nyomtatásban is megjelenik, évi négy alkalommal a Berlini Filmfesztivál, a Cannes-i Filmfesztivál, a Szarajevói Filmfesztivál, valamint a Visegrad Shorts on Tour apropóján. A magazin korábbi, online kiadásait itt lehet elolvasni: http://issuu.com/daazo

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés