bezár
 

színház

2012. 02. 06.
Aláírásgyűjtés: Csurka István Színházra nevezzék át az Új Színházat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aláírásgyűjtés indult azzal a céllal, hogy az Új Színházat nevezzék át Csurka István Színházra. Pozsgai Zsolt, a teátrum művészeti vezetője a hírre reagálva azonban közölte, a színház vezetősége ezt a lépést nem kívánja megtenni.

Szkéné színház

A szinház.hu-n hétfőn megjelent információ szerint állampolgári kezdeményezés indult, amely azt szorgalmazza, hogy az Új Színházat nevezzék át Csurka István Színházra, az online aláírható petícióra hétfő estig több mint 400 aláírás érkezett.

"Legnagyobb kortárs drámaírónk a közelmúltban elhunyt Csurka István. Aki egyetért azzal, hogy az immáron Dörner György igazgatása alatt álló Új Színház Csurka Istvánról neveztessék el, az kérem, írja alá a petíciót!" - olvasható a peticiok.com oldalon.

A petíció itt írható alá.

Az Új Színház vezetősége a kezdeményezést nagyra értékeli, de ezt a lépést nem kívánja megtenni - idézik Pozsgai Zsolt szavait a szinhaz.hu-n.

Dörner György, aki február 1-jétől vezeti a színházat, a pályázata szerint Hátország Színháznak keresztelte volna át az Új Színházat. "A fenntartó hozzájárulásával Hátország Színházra szeretném változtatni a firmát. A Hátország a szociálliberális iga alatt nyögő magyarságot jelképezi. Egy, az egész nemzet számára életbevágóan fontos visszafoglalási igényt jelent be" - fogalmazott.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés