bezár
 

film

2012. 02. 06.
Tiltakozás a kárpátaljai médiaszakember leváltása ellen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöksége hétfőn nyilatkozatot tett közzé, amelyben tiltakozik Kulin Zoltánnak, a Kárpátalja Megyei Állami Televízió- és Rádiótársaság első vezérigazgató-helyettesének tisztségéből történt leváltása ellen.

prae.hu

Az MTI-hez is eljuttatott közleményében a KMKSZ irányító testülete úgy véli, hogy a munkáját közmegelégedésre végző magyar médiaszakember politikai tisztogatás áldozata lett.

Az ukrán államhatalom azzal, hogy Kulin Zoltánt február 1-jei hatállyal eltávolította tisztségéből, és a helyére saját emberét nevezte ki, olyan regionális állami média kialakítására készül, amelyet kézzel vezérelhet, és amely maradéktalanul kiszolgálja a hatalompárt érdekeit az idén októberben esedékes ukrajnai parlamenti választások előtt – áll a nyilatkozatban.

A dokumentum emlékeztet arra, hogy a korábban az ungvári televízió és rádió magyar szerkesztőségének munkáját irányító Kulint 2005-ben a Kárpátalja Megyei Állami Televízió- és Rádiótársaság dolgozói egyhangúlag jelölték az első vezérigazgató-helyettesi tisztségbe.

Nem utolsósorban az ő közreműködésével sikerült pártbefolyástól mentesen tájékoztató orgánumokká alakítani a korábban teljes egészében hatalompárti befolyás alatt álló Kárpátalja megyei állami televíziót és rádiót – emlékeztet a KMKSZ elnökségének nyilatkozata.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés