bezár
 

színház

2012. 02. 05.
Kamaszoknak szóló előadás debütál a Nemzeti Táncszínház színpadán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kamaszoknak szóló előadást mutat be a Duna Táncműhely csütörtökön a Nemzeti Táncszínházban: az Ami a szívedet nyomja című produkció a tánc nyelvén beszél a tizenéveseket foglalkoztató témákról és problémákról.

Szkéné színház

A Budai Várnegyedben lévő Nemzeti Táncszínházban bemutatkozó előadás a kortárs néptánc eszközeivel igyekszik megszólítani a fiatalokat. A február 9-én debütáló produkció a tavalyi év során azonos címen megjelent, kortárs svéd gyermekverseket tartalmazó antológia alapján született.

A színpadon megelevenedő táncképek ugyanazokat a témákat dolgozzák fel, mint a kötetben található versek: barátság, szerelem, álmok, félelmek és a felnőtt-gyerek kapcsolatok kelnek életre a táncosok mozdulataiban - olvasható a Nemzeti Táncszínház MTI-hez eljuttatott közleményében. Az előadás nem csupán szórakoztató formában dolgozza fel a korosztály problémáit, de egyúttal bevezetést is jelent a kortárs táncszínház világába.

A Duna Táncműhely és a Nemzeti Táncszínház szerint hiánypótló produkcióról van szó, ugyanis kevés olyan táncelőadás van, amely kifejezetten a kamasz közönséget célozza meg vagy az ő világukkal foglalkozik. Mint azt Juhász Zsolt, a Duna Táncműhely művészeti vezetője a közleményben hangsúlyozta: a svéd verseskötet tökéletes útmutatást, ötletet adott az előadáshoz. Ennek köszönhetően hitelesebben tudják bemutatni azokat a dolgokat, amelyek a kamaszokat foglalkoztatják: az érzelmeiket, azokat a belső változásokat, amelyeken ebben a korban keresztül mennek.

A Nemzeti Táncszínház tavaly ünnepelte fennállásának tízedik évfordulóját. Az elmúlt tíz évben a színház a magyar táncművészet otthona lett: műfaji kötöttségek nélkül biztosít fellépési lehetőséget a hivatásos magyar táncművészet képviselőinek. Programban a folklórtól, a klasszikus baletten és a kortárs táncszínházon át, a tangóig minden megtalálható. A Nemzeti Táncszínház Galériája magyar képzőművészek időszakos kiállításainak ad otthont, míg a Kerengő Galériában rendszeresen fotókiállításokat szerveznek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés