bezár
 

film

2012. 02. 04.
Beszélnünk kell Kevinről - Hódi Ágnes gyermek- és felnőtt pszichiáterrel a KINO-ban
2012. február 10. KINO, 1137 Budapest, Szent István krt 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2012. február 9-én mutaják be Magyarországon Lynne Ramsay döbbenetes erejű filmjét a Szeuz Film forgalmazásában. A Beszélnünk kell Kevinről február 10-ei, pénteki, este hét órás vetítés után a Kino moziban pszichiáter részvételével vitatják meg a filmben látott viszonyokat, okokat – a közönséget is bevonva a diskurzusba.

prae.hu

Eva (Tilda Swinton) feladja karrierjét és szakmai ambícióit, hogy életet adjon Kevinnek. Az anya és gyermeke közti viszony már a kezdetektől bonyolultan alakul, mintha a minden anyát érintő problémák az ő életükben százszorta nehezebbek lennének. A rossz kapcsolat Eva minden napját extrém kihívások elé állítja. Mikor Kevin (Ezra Miller) tizenöt éves lesz, egy egészen elképesztő, anyja és a helyi közösség számára is megbocsáthatatlan dolgot művel. Eva saját érzéseivel, a bánattal és a felelősséggel küzd. Szerette valaha egyáltalán a gyerekét? Kevin hibája vajon mennyiben volt az ő hibája, ha másképp neveli, máshogy alakulnak a dolgok?

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/WQscT2gL_KY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az érzelmes, ugyanakkor megdöbbentő és rendkívül felkavaró film 2011 ősze óta szerte Európában nagy sikerrel szerepel a mozik műsorán, itthon is az év egyik legjobban várt bemutatója. Tilda Swinton és a rendező, Lynne Ramsay számos elismerő díjat, illetve jelölést kapott érte. Tilda Swinton a legjobb női főszereplő kategóriájában 2012-ben a Golden Globe jelöltje volt, a rendezés pedig a brit független filmek seregszemléjén (British Independent Film Awards), valamint a londoni filmfesztiválon 2011-ben elnyerte a legjobb filmnek járó díjat. 2012 januárjában tíz különböző kategóriában jelölték a Brit Filmakadémia (BAFTA) díjaira.

Február 10-én, pénteken, az este hét órás vetítés után a Kino moziban pszichiáter részvételével vitatják meg a filmben látott viszonyokat, okokat - a közönség bevonásával. Így próbálják meg feltérképezni Kevin és anyja kapcsolatát egymással és a világgal. Hódi Ágnes gyermek- és felnőtt pszichiáter lesz ebben segítségükre.

A film Lionel Shriver regénye alapján készült, amely Magyarországon is megjelent a Gabo kiadónál, 2010-ben. A könyv megvásárolható lesz a Kinoban is a bemutató napjától kezdve.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés