építészet
2012. 02. 04.
Kertrégió program a zirci és a veszprémi kistérségben
Vegyszermentes, helyben termelt termékek előállítására és helyben történő felhasználására indított programot a város és egy civil szervezet - tájékoztatta szombaton Forgács Tamás az MTI-t.
A Zirc és Várpalota kistérségben indított kertrégió program projektmenedzsere a szombati konferencia után azt mondta: céljuk, hogy a helyi környezettudatos gazdálkodással előállított termékeknek helyben találjanak piacot (a közvetlen értékesítés mellett élelmiszerboltokban, éttermekben), illetve hogy a helybélieket háztáji gazdálkodásra bírják.
A 127 millió forintos projektet a KEOP-program 95 százalékban támogatja. A várpalotai Közüzemi Kft. telephelyén kialakított mintagazdaságban megtekinthető a minősítési folyamat által meghatározott környezettudatos gazdálkodási modell, valamint itt kezdődik meg február 12-től a programba kerülő háztáji termelők felkészítése is - mondta el Forgács Tamás.
Hozzátette: az első évben mintegy 20-30 termelő bevonását tervezik, elsősorban a közétkeztetési igények kiszolgálására, a következő években pedig a lakossági igényeket is figyelembe véve további termelők bevonása várható.
A fogyasztói piac létrehozására, a kereslet megteremtésére Várpalotán létrehoznak egy logisztikai-koordinációs központot, amely mintaboltként üzemel a háztáji termelők által előállított minősített helyi termékek forgalmazására, raktárként a fogyasztói igényeket kiszolgáló háztáji termelői termékek tárolására, valamint logisztikai-koordinációs irodaként a fogyasztói igények kiszolgálására és a szemléletformáló kommunikációs kampány kivitelezésére - részletezte a projektvezető.
A régiókert keretében előállított termékekre saját védjegyet adnak ki, amely garantálja a vegyszermentességet és minőséget.
A 127 millió forintos projektet a KEOP-program 95 százalékban támogatja. A várpalotai Közüzemi Kft. telephelyén kialakított mintagazdaságban megtekinthető a minősítési folyamat által meghatározott környezettudatos gazdálkodási modell, valamint itt kezdődik meg február 12-től a programba kerülő háztáji termelők felkészítése is - mondta el Forgács Tamás.
Hozzátette: az első évben mintegy 20-30 termelő bevonását tervezik, elsősorban a közétkeztetési igények kiszolgálására, a következő években pedig a lakossági igényeket is figyelembe véve további termelők bevonása várható.
A fogyasztói piac létrehozására, a kereslet megteremtésére Várpalotán létrehoznak egy logisztikai-koordinációs központot, amely mintaboltként üzemel a háztáji termelők által előállított minősített helyi termékek forgalmazására, raktárként a fogyasztói igényeket kiszolgáló háztáji termelői termékek tárolására, valamint logisztikai-koordinációs irodaként a fogyasztói igények kiszolgálására és a szemléletformáló kommunikációs kampány kivitelezésére - részletezte a projektvezető.
A régiókert keretében előállított termékekre saját védjegyet adnak ki, amely garantálja a vegyszermentességet és minőséget.
További írások a rovatból
Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán