bezár
 

színház

2012. 02. 04.
Szabadkai társulat a József Attila Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata februárban három estén át vendégszerepel a József Attila Színházban a határon túli színházakat bemutató sorozat újabb állomásaként: hétfőn az Aska és a farkas című ifjúsági musicalt, kedden a Cseresznyéskert, szerdán pedig a Nóra című darabot láthatja a közönség.

Szkéné színház

A József Attila Színház tájékoztatása szerint a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata elsőként az Aska és a farkas című művét játssza hétfőn, a darabot Hernyák György rendezte, Aska szerepében Pámer Csilla lép színpadra. A Nobel-díjas boszniai író, költő, Ivo Andric meséje - Zalán Tibor színpadi átiratában - ifjúsági musical formájában elevenedik meg. "Aska ki szeretne törni a birkák zárt közösségéből és bárány létére balett-táncos akar lenni, de álmát csak a farkassal való találkozást követően valósíthatja meg. A farkas pedig Askának köszönhetően megismeri az élet szépségének és értelmének azt az aspektusát, amellyel a kis birka nélkül sohasem találkozhatott volna" - olvasható az előadás ismertetőjében.

Kedden Anton Pavlovics Csehov Cseresznyéskert című darabja látható Bérczes László rendezésében. "Mit tehetünk, ha Ljubovhoz hasonlóan, aki azt mondja: +Az életemnek nincs értelme a cseresznyéskert nélkül+, mi azt mondjuk: +Az életünknek nincs értelme a színház nélkül+?" - teszik fel a kérdést az előadás ismertetőjében. Mint írják, a színházat természetesen nem fogják elárverezni, ennek ellenére, ahogy a kisebbségi szokások margójára sodródik, a cseresznyéskert sorsával rokonítja.

Az előadásban többek között Vicei Natália, Pámer Csilla, Kalmár Zsuzsa, Szilágyi Nándor, Csernik Árpád, Pálfi Ervin, Kovács Nemes Andor, Pesitz Mónika és Szőke Attila szerepel.

Szerdán Henrik Ibsen Nóra című darabját játsszák, amelyet Szekeres Csaba állított színpadra. A darabban a Nórát alakító Kalmár Zsuzsa mellett Helmerként Mess Attila, továbbá Szilágyi Nándor, Körmöci Petronella és Csernik Árpád játszik.

"Bájos és félelmetes történet is egyben a szabadkai Nóra, hétköznapi mondanivalója a legijesztőbb: hány olyan házaspárt, élettársi kapcsolatban élőt ismerünk, akik évek óta nem beszéltek egyetlen tartalmas mondatot sem egymással? Biztos vagyok benne, hogy sokat" - idéznek egy előadásról szóló cikket a darab ismertetőjében.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés