bezár
 

film

2012. 02. 03.
Médiatanács: újabb 218 milliós támogatás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen 218 milli forintnyi támogatást kapnak a helyi és körzeti televíziók és rádiók hír- és magazinműsorok gyártásához. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának eheti döntéséről pénteken tájékoztatta az MTI-t NMHH Szóvivői irodája.

prae.hu

Közleményük szerint a pályázati összegek odaítélésével a médiatanács célja a közönség sokszínű tájékozódásának és a médiapluralizmus érvényesülésének támogatása.

A 2011 elején meghirdetett eljárásban három fordulóban lehetett pályázatot beadni, a médiatanács ezúttal a tavalyi harmadik forduló eredményeiről döntött. A testület hatvannégy pályázó műsorainak készítését támogatta összesen mintegy 218 millió forinttal.

A rádiós pályázatokra tavaly összesen közel 270 millió forintnyi támogatást nyertek el a szolgáltatók. A televíziók állandó műsorainak készítői a tavalyi pályázatokon mintegy 377 millió forinton osztozhattak.

Ezzel a csaknem 650 milliós támogatással tavaly több mint 50 százalékkal több pénz jutott a 2010-es évhez képest a helyi és körzeti médiaszolgáltatók műsorkészítési költségeire - olvasható a közleményben.

A közéleti műsorok támogatását célzó pályázatokat a médiatanács idén is szeretné meghirdetni negyedéves időszakonként, hogy ezzel állandó forrást biztosítson a helyi és körzeti rádiók és televíziók számára.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a pályázati forduló eredményeit honlapján is közzéteszi.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés