bezár
 

irodalom

2012. 02. 02.
Délvidéki magyar újságírói díjak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Odaítélték a vajdasági magyar újságírói díjakat, amelyek kitüntetettjei között van az egyetlen vajdasági magyar gyermeklap szerkesztősége, két tévés szerkesztő, egy szórványtelepülés krónikása, továbbá egy életműdíjas újságíró.

prae.hu

A Tisza menti Zentán ülésezett a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének (VMÚE) elnöksége, amelyen odaítélték az év legjobb vajdasági magyar újságíróinak járó díjakat - olvasható a délvidéki Magyar Szó csütörtöki számában.

Az írott sajtó kategóriájában a 65 éves Jó Pajtás szerkesztőségét, az elektronikus sajtó kategóriájában Husnyák Andreát, a Pannon RTV munkatársát és Mirnics Gyulát, a Vajdasági RTV munkatársát tüntették ki. A szórványtelepüléseken végzett újságírói munkájáért Martinek Imre részesült elismerésben, Kartag Nándort, a Vajdasági RTV nyugalmazott szerkesztő-műsorvezetőjét életműdíjjal tüntették ki.

"Az immár 65 éve megjelenő Jó Pajtás című újság esetében fontos szempont volt a VMÚE elnökségének a mérlegeléskor, hogy a vajdasági magyarság egyetlen gyermeklapja pótolhatatlan szerepet tölt be több mint fél évszázada a legifjabb korosztály olvasóvá való nevelésében. A magyar nyelvű gyermeksajtó fenntartása számunkra nagyon fontos feladat és a Kárpát-medencében szinte egyedül álló, hogy egy magyar gyermeklap, heti rendszerességgel, ilyen hosszú idő óta, 65 éve folyamatosan eljut a legkisebb olvasóinkhoz" - nyilatkozta az MTI tudósítójának kérdésére Tóth Lívia, a VMÚE elnökségének elnöke.

"Az öt-hat főfoglalkozású újságíróból és számos külsős munkatársból álló szerkesztőség fáradhatatlan munkáját már hosszú idő óta Lennert Géza főszerkesztő irányítja" - tette hozzá Tóth Lívia.

Az elekronikus sajtó kategóriájában Husnyák Andreát, a Pannon RTV és Mirnics Gyulát, a Vajdasági RTV munkatársát a saját szerkesztőségeik terjesztették fel díjazásra.

Mindketten a feldolgozott témák frissességével, egyéni látásmódjukkal, újításaikkal hívták fel magukra a figyelmet. "Két, viszonylag fiatal, de már nem pályakezdő újságíróról van szó: Husnyák Andrea a művelődési műsorokban jeleskedik, Mirnics Gyula pedig a videóújságírásban alkot maradandót, ahogy a szakmában mondani szokták "egyszemélyes stábként", mert hogy ő az újságíró, az operatőr, a vágó is..." - magyarázta Tóth Lívia.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés