bezár
 

irodalom

2012. 02. 01.
Magyar díjazottja is van az uniós egészségügyi újságíródíjnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Második helyezett lett Makarész Rita az Európai Uniós Egészségügyi Újságírói Díj idei versenyében - jelentette be az Európai Bizottság szerdán Brüsszelben.

prae.hu

Az uniós végrehajtó testület közleménye szerint a magyar pályázó a díjat A legolcsóbb antidepresszáns című cikkével érdemelte ki, amely a www.orvostkeresek.hu egészségügyi portálon jelent meg, és a testmozgás előnyeit hangsúlyozza a depresszió megelőzésében.

A harmadik éve kiosztott díj nyerteseit a 27 EU-tagállam újságírói által beküldött, csaknem 500 cikk közül választották ki. A díj fő témája idén az Európa a betegekért elnevezésű kampány volt.

Az első díjat a brit Ben Hirschler és Kate Kelland párosa kapta az antimikrobiális rezisztenciáról szóló cikkéért, amely a legújabb antibiotikumokkal szemben ellenálló kórokozókra hívja fel a figyelmet. Az írást annak idején a Reuters hírügynökség közölte.

Harmadik díjjal a szlovén Mateja Groselj Lojzétől Ludvikának című cikkét jutalmazták, amely a mellrákot egy olyan nő szemszögéből mutatja be, aki egy újszerű mellrekonstrukciós műtétre vállalkozik.

Idén különdíjat is meghirdettek a dohányzásról való leszokással foglalkozó írások kategóriájában. Ezt a lengyel Monika Cetera kapta az interneten megjelent cikkéért, amely a dohányzással összefüggő szájhigiéniai problémákról szól.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés