bezár
 

film

2008. 08. 12.
Film Márquez forgatókönyvéből
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gabriel García Márquez gazdag filmvénájából született a Határ (Frontera) című, régi, elfelejtett forgatókönyv, amelyet a mexikói Rodolfo de Anda visz filmre.

prae.hu

A rendező nem közölt részleteket arról, hogy miként jutott a forgatókönyvhöz, amely az 1992-ben elhunyt spanyol Luis Alcoriza birtokában volt. Korábban a szerzőséget is neki tulajdonították, de Anda azóta már megszerezte a megfilmesítés jogait és Márquez is örül, hogy a történetből film lesz. Bár kétségtelen, az eddigi Márquez-adaptációk a legritkább esetben érték el az eredeti művek színvonalát: nagyon nehéz ugyanis filmen visszaadni a kolumbiai mesemondó "mágikus realista" gondolati és képi világát.
 
A mexikói film veteránja úgy tervezi, hogy a film pályának 50. évfordulójára el is készül. A western-jellegű történet forgatása még az idén elkezdődik valahol Mexikóban - írta az El País című spanyol napilap.

Közben az sem kizárt, hogy újabb Márquez-forgatókönyv készül: a Nobel-díjas író ugyanis "teljesen filmszerűnek" nevezte Ingrid Betancourt egykori kolumbiai elnökjelölt hat év utáni kiszabadulását a FARC gerilláinak fogságából. Elképzelhető, hogy Márquez megírja ezt a sztorit.

nyomtat

További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Luca Guadagnino: Challengers
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés