bezár
 

irodalom

2012. 01. 31.
Megszűnt a Mindennapi.hu keresztény portál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint egy év működés után megszűnt a Mindennapi.hu keresztény közéleti hírportál - olvasható a honlapon kedden elhelyezett főszerkesztői búcsúcikkben.

prae.hu

A cikk szerint: "Magyarország egyetlen független keresztény közéleti lapja, a Mindennapi.hu befejezte pályafutását".

Az MTI megkereste Balavány György főszerkesztőt, aki elmondta, hogy 2010 október 23-án indult a lap és olyan "médiatörténeti esemény volt, amely eddig valóban példátlan, hiszen egy keresztény identitású lap jött létre, amely ráadásul betört a sajtó fősodrába szinte pillanatok alatt".

Hozzátette, hogy naponta átlagosan 15-20 ezren látogatták a Mindennapi.hu-t, ami annak is köszönhető, hogy sikerült betölteniük egy "piaci rést".

"Ezt a rést a magyar médiában a továbbiakban sem akarjuk betöltetlenül hagyni, a folytatásról vannak elképzeléseink" - fogalmazott a főszerkesztő, hozzátéve: azon fognak dolgozni, hogy megpróbáljanak "a közéleti eseményekre valamiképpen keresztény választ adni".

A szerkesztőségben több mint tízen dolgoztak, az önkéntes segítőkkel együtt pedig mintegy negyvenen. Több mint tízezer cikk jelent meg a működésük alatt, közülük sok nagy figyelmet keltett, és olyan újításokat is bevezettek, mint például a "webes mini-dokumentumfilm" - sorolta Balavány György.

Kérdésre válaszolva a főszerkesztő elmondta, hogy az újság abból a felismerésből indult, hogy "a közélet dolgaira adott keresztény válasznak nincsen jobb és bal oldala (...), az evangélium a teljes emberre igényt tart".

Amikor kiemelten foglalkoztak egyes politikai jelenségekkel, politikusokkal, nem mérlegelték, hogy melyik oldalról, a hatalom vagy az ellenzék soraiból kerülnek-e ki.

A főszerkesztő közölte azt is, hogy a cikkek még megtalálhatók az interneten, csak már nem frissül a tartalom. A Mindennapi.hu-val együtt jogutód nélkül szűnt meg az Élő Szó Igazságos Társadalomért Alapítvány is, amely a tulajdonosi jogköröket gyakorolta - tájékoztatott Balavány György.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés