bezár
 

irodalom

2012. 01. 31.
Az Írószövetség is a kormány mögött áll
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A jelenlegi magyar kormány nem csorbította a demokratikus alapjogokat - áll a Magyar Írószövetség, a Magyar Művészeti Akadémia és a Professzorok Batthyány Körének közös állásfoglalásában, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

prae.hu

Mint írják, a világ sajtójában megjelenő, magyarországi "demokráciadeficitről" szóló "rágalmakat" egyre nagyobb megütközéssel olvassák, ezért szükségesnek tartják, hogy ők is megszólaljanak.

Az állásfoglalást a Magyar Írószövetség és a Magyar Művészeti Akadémia elnöksége, valamint a Professzorok Batthyány Köre szignálta.

"Szükséges, hogy mi, a magyar társadalom jelentős többségéhez tartozó értelmiségiek kinyilvánítsuk azok megnyugtatására, akik a nyugati demokráciákban Magyarország jövőjéért aggódnak, hogy a jelenlegi magyar kormány nem csorbította a demokratikus alapjogokat" - olvasható a közleményben.

A kormányt kétharmados parlamenti többséghez juttató szavazók nevében úgy fogalmaznak: ők különösen nagy felelősséget éreznek azért, hogy Magyarország ne szakadjon le Európa és az atlanti világ nemzeteinek demokratikus közösségéről.

"A vártnál nehezebb külső körülmények és néhány botlása ellenére a jelenlegi kormány továbbra is élvezi e többség bizalmát" - szögezik le.

A magyar embereknek azt kell tapasztalniuk, hogy a legalapvetőbb demokratikus jogtól akarják őket megfosztani: attól, hogy maguk ítélhessenek kormányuk teljesítményéről, eredményességéről a szavazóurnáknál - hangsúlyozzák az állásfoglalásban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés