bezár
 

film

2012. 01. 31.
Filmbesorolási rendszert vezetnek be Kínában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Úttörő szerepet vállalva, a gyermekek védelmére és a kellemetlen helyzetek elkerülésére filmbesorolási rendszert vezet be az egyik legnagyobb kínai filmforgalmazó vállalat, a Bona Film Group.

prae.hu

A magántulajdonban lévő filmforgalmazó vállalat által kidolgozott osztályozás a Hongkongban működő rendszert veszi alapul. A szisztémát legkésőbb február végén a vállalat tulajdonában lévő mozikban vezetik be - írja a keddi Beijing Daily (Beijing Ribao) című napilap.

A bejelentés pozitív visszhangra talált a kínai filmipari szakemberek körében. "Ruházati cikkeket is külön gyártanak felnőttek és gyerekek stílusában, a filmekkel nem kellene ugyanezt tenni?" - teszi fel a kérdést a napilapnak nyilatkozó Li Jang (Li Yang) rendező, aki kiemelkedő művészi teljesítményért 2003-ban Ezüst Medve díjat nyert.

A kelet-ázsiai országban bő egy évtizede téma a filmbesorolási rendszer bevezetése. Annak hiánya az elmúlt években számos alkalommal vezetett előre nem látható, kellemetlen, sokszor dühös reakciókat is kiváltó szituációkhoz. Jelenleg semmilyen tartalomra vonatkozó figyelmeztetés nem szerepel még a legnépszerűbb filmek előtt sem, ennek következtében tízmilliók - köztük gyerekek - szembesülnek a moziban ülve erotikus és erőszakos jelenetekkel.

A Bona Film Group lépése több más filmforgalmazó számára szolgálhat példával. A Poly Wanhe Cinema például már be is jelentette, saját mozijaikban szintén valamilyen osztályozási rendszer bevezetését tervezik. Az országos besorolási rendszer azonban továbbra is várat magára, a legutóbbi, központi nyilatkozatok szerint annak bevezetése "a közeljövőben nem valószínű".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés