bezár
 

art&design

2008. 08. 12.
Divatshow Nyíregyházán - a legjobbak első vidéki bemutatója
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hazai divatélet nagyjainak első vidéki bemutatóját augusztus 17-én, vasárnap 20.30 órától rendezik meg a Nyíregyházi Szabadtéri Színpadon; a Fashion Sunday In Nyíregyháza elnevezésű divatshow-n nyolcvan különleges, mintegy 28 millió forint értékű ruhakölteményt láthatnak az érdeklődők - közölte a szervező, a nyírségi nagyváros Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrumának vezetője.

prae.hu

 A legjobb magyar ruhatervezők Budapesten kívül még soha nem tartottak bemutatót hazánkban, kreációikat most először vonultatják fel a fővároson kívül - mondta Szathmáryné Sipos Ildikó.

Az igazgató kiemelte: a nyíregyházi divatshow-n az Első Magyar Divatszövetség tíz alapító tagja közül hét vesz rész, így Benes Anita, Halász Éva, Konsánszky Dóra, Léber Barbara, Németh Anikó, S. Hegyi Lucia és Sziráczky Brigitta.

A nemzetközi szinten jegyzett tervezők - akik a divatszövetség többi tagjával együtt azt szeretnék elérni, hogy "Budapest Európa kis Párizsa legyen" ismét a szakmában úgy, mint az 1900-as évek első felében volt - a szabolcsi megyeszékhelyen nyolcvan ruhakreációt mutatnak be a kifutón.

A kiváló alapanyagú kollekciók között lesznek kiskosztümök és nagyestélyik egyaránt. Közöttük különleges, például kézzel festett darabok, sőt kristályokkal díszítettek is.

A Nyíregyházán vasárnap este felvonultatott ruhaköltemények értékét 24-28 millió forint közöttire teszik a hozzáértők, akik szerint több kreáció a párizsi divathéten is nagy sikert aratna.

A ruhákat 12 hazai topmodell mutatja be a nyírségi nagyvárosban, s a show rendezője Katona Erzsébet, aki 19 éve a divat- és szépségszakma színpadi koreográfusa, országos-, illetve világversenyeken a szépségkirálynő-jelöltek felkészítője. A szakma legjobb hazai ruhatervezőinek első vidéki bemutatóján közreműködik Zsédenyi Adrienn, az egyik legnépszerűbb énekes előadóművész.

nyomtat

További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés