bezár
 

art&design

2012. 01. 27.
Különleges programokkal várja vasárnaponként a családokat a Vasúttörténeti Park
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miniatűr kerti vasút, kreatív sarok, vasúttörténeti kiállítás, fotóverseny és sok más szórakoztató kikapcsolódási lehetőség várja a kicsiket és nagyokat vasárnaponként a budapesti Vasúttörténeti Parkban.

prae.hu

A hétvégi családi matinékon a látogatók megleshetik a téli álmukat alvó gőzösöket, az Orient csarnokba belépve pedig érdekes kocsikra kapaszkodhatnak fel. A park főépületben kialakított kreatív sarokban többek között vasútmodell hajtogatás, rajzolás és színezés várja a gyerekeket.

Az épület első emeletén Vasútállomások, hidak, alagutak képekben címmel nyílt kiállítás. A második emeleten a Vonatok királya, a királyok vonata - 125 éves az Orient Expressz című tárlat kalauzolja végig az érdeklődőket a híres gőzös történetén - olvasható a Vasúttörténeti Parknak az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében.

A West csarnokban egy kisméretű körpályán felállított miniatűr kerti vasútra ülhetnek fel a látogatók, de felmehetnek a lóvasúti kocsira, sőt belülről is megcsodálhatnak egy nosztalgia szalonkocsit - ahol akár meg is ebédelhetnek -, a modellvasút kocsiban pedig megnézhetik és kipróbálhatják a beépített terepasztalt.

Jó idő esetén hajtányozásra is van lehetőség, és a mozdonyfordító korongra is fel lehet ülni egy kör erejéig. A látogatók megismerkedhetnek a MÁV Nosztalgia Kft. idei élményvonatos utazásainak programjaival, amelyekre jegyeket is nyerhetnek, ha regisztrálnak a helyszínen.

A vállalkozó szelleműek benevezhetnek a park fotóversenyére: nincs más dolguk, csak lefényképezni egy szabadon kiválasztott nosztalgia kocsit, és elküldeni a képet a dubecz@mavnosztalgia.hu e-mail címre.

A fotók a www.facebookon.com/mavnosztalgia oldalra kerülnek, és a három nyertes alkotás készítői ajándékcsomagot kapnak.

A park minden vasárnap délelőtt tíz órától, délután három óráig várja a látogatókat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés