bezár
 

art&design

2012. 01. 21.
A magyar kultúra napja - Családi nap az Iparművészeti Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar kultúra napján, január 22-én búcsúztatják el a nagysikerű, Főúri öltözetek az Esterházy-kincstárból című kiállítást az Iparművészeti Múzeumban. Ez alkalomból színes rendezvénysorozattal, családi programokkal várják az érdeklődőket.

prae.hu

A hímzett bársonyokat, selymeket, nemesfémzsinórokat, gombokat, zománcmunkákat, csipkéket, főúri viseleteket és pompás lóöltözeteket felvonultató tárlat zárónapján öltözködéssel, napjaink viseletét színesítő díszekkel ismerkedhetnek meg a látogatók - olvasható a múzeum honlapján (www.imm.hu).

A nap során kicsik és nagyok három Esterházy-textíliáról vett motívum segítségével saját ruhatárukat is gazdagíthatják egy-egy nyomott mintás, hímzéssel, gombokkal, zsinórokkal díszített kiegészítővel. "Ha te is szeretnél egy egyedi, az Esterházy-textíliákról kölcsönzött mintájú pizsamát vagy egyszerűen unod az egyszínű pólóidat, hozd magaddal bármelyik ruhadarabodat, és fesd rá a kiállítás motívumait!" - invitálja a vállalkozó kedvűeket a múzeum ajánlója.

Még a kiállítás molinóját is leveszik az épületről, hogy abból táskákat és kiegészítőket készíthessenek az érdeklődők, akik így személyes emlékekkel térhetnek haza a kiállításról.

A családi délelőttön a gyerekek közül a legbátrabbak megmérettethetik magukat a kincstárnok-jelölt versenyben is, ahol játékos tárlatvezetés keretében nézhetik meg az Esterházy-kincstár becses darabjait, miközben próbára teszik ügyességüket, tudásukat és megfigyelőképességüket.

A szülők és nagyszülők közben a kiállítás rendezőjének avatott tárlatvezetésén vehetnek részt, ahol az is kiderül, hogy a gyönyörűen felújított öltözetek, dísznyergek és ötvöstárgyak a súlyos háborús sérülések után milyen restaurálási folyamat eredményeképpen nyerték vissza eredeti állapotukat.

A Hozd magaddal a nagypapát is! akció keretében kedvezményes családi belépőjegyet is kínálnak a látogatóknak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés