bezár
 

art&design

2012. 01. 17.
Nemzetközi postagalamb kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harminchat év után ismét nemzetközi kiállítást rendez a Magyar Postagalamb Szövetség, amely idén ünnepli megalakulásának 130. évfordulóját.

prae.hu

Az I. Kontinentális Postagalamb Kiállításnak január 26. és 29. között a budapesti Syma Sport- és Rendezvénycsarnok ad otthont. A rendezvényre Európa valamennyi országa, sőt ázsiai postagalambász közösségek is jelezték részvételüket, amelyek több mint 1200 postagalambot állítanak ki a Nemzetközi Galambász Szövetséggel (FCI) együttműködve - közölte a Magyar Postagalamb Szövetség az MTI-vel.

A tavalyi év nyertes egyedeit is megtekinthetik az érdeklődők.

A rendezvényen a gyermekek számára is kínálnak programokat. A Magyar Posta mese standja gyerekfoglalkozásokkal, az Országos Galamb és Kisállattenyésztők Szövetsége pedig fácángörény, díszbaromfi, nyúl és még számos kisállat bemutatóval várja a családokat.

A mai modern postagalamb tenyésztés Belgiumban kezdődött a XIX. század elején. Magyarországon az első hazai önálló egyesület 1882-ben alakult meg. A Magyar Sport Almanach 1904. évi kiadása 71 budapesti, sporttevékenységgel foglalkozó egyesületet sorol fel. 1937-ben Brüsszelben megalakult a Nemzetközi Postagalamb Szövetség, amely Magyarországot azonnal felvette tagjai közé. 1975 februárjában Budapesten Postagalamb Olimpiát rendeztek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés