bezár
 

film

2012. 01. 16.
A Filmalap a Filmkritikusi díjak mellé áll
Sajtóközlemény, 2012. január 16. Magyar Nemzeti Filmalap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Nemzeti Filmalap együttműködési megállapodást köt a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Filmkritikus Szakosztályával és támogatja a magyar filmszakma nagy hagyományú díjátadóját. A filmkritikusok szövetsége idén 50. alkalommal díjazza az elmúlt év legjobb hazai filmes teljesítményeit, a díjátadó ünnepség február 1-én lesz.

prae.hu

Az 1962-ben alapított Filmkritikusi díj alapvető mértéke a magyar filmtörténetnek. Szegénylegények, Szerelem, Szindbád, Mephisto, Megáll az idő, Werckmeister harmóniák, Hukkle, Kontroll, Dealer, Delta és legutóbb a Bibliothéque Pascal – néhány felejthetetlen mozgókép azok közül, melyeket fődíjával jutalmazott 50 éves fennállása során a magyar filmkritikusokat egyesítő szervezet.

Világszerte vitathatatlan a filmkritikusok szerepe a mozinézők tájékoztatásában, mozgósításában, ízlésük alakításában, az új tehetségek felfedezésében és népszerűsítésében, azaz a vetítőtermek széksorainak megtöltésében. Éppen ezért a Filmalap rendkívül fontosnak tartja, hogy Európa nagy filmes nemzeteihez – a francia César, a német Lola, a spanyol Goya, a lengyel Orly vagy akár a brit BAFTA-díjakhoz – hasonlóan a magyar filmnek is legyen továbbra is egy nagyfokú szakmai presztízsnek örvendő ünnepélyes díjazása.

A Filmalap az együttműködés keretében örömmel vállalja az idei Filmkritikusi díjak támogatását, továbbá hosszú távon konstruktív partnerként kíván részt venni a díjak és a díjátadó hazai és nemzetközi ázsiója emelésében.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés